ВООЗ назвала умови подолання епідемії

Наталiя Бушковська — 16 березня 2020, 18:25

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) стверджує, що активне тестування, відстеження контактів, карантин та соціальна дистанція – це те, що допоможе світу побороти COVID-19.

Про це генеральний директор ВООЗ доктор Тедрус Адханом Гебрейесус заявив на брифінгу організації.

"Ваш підхід має бути всебічним. Не лише тестування, не лише відстеження контактів, не лише карантин, не лише соціальна дистанція.

Ви маєте робити все", – каже доктор Тедрус Адханом Гебрейесус.

генеральний директор ВООЗ доктор Тедрус Адханом Гебрейесус

Він додає, що досвід Китаю, Південної Кореї, Сінгапуру та інших країн демонструють, що агресивне тестування, відстеження контактів та мобілізація населення зупиняє інфекцію та рятує життя.

"Велика помилка для держави вважати, що епідемія з нею не станеться. Це стосується кожного", – каже доктор Тедрус.

Він зауважує, що наразі епіцентром епідемії стала Європа, і наразі кожного дня фіксується більше випадків, ніж у Китаї на піку епідемії.

Гендиректор організації каже, що ВООЗ виділив засоби спецзахисту 56 країнам і надіслав 1.5 мільйонів тестів 120 країнам.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні