Навіть якщо обов'язково – не потрібно. Степанов розповів про професійні медогляди

Наталiя Бушковська — 19 червня 2020, 09:30

Проходити професійні медогляди під час пандемії не потрібно.

Про це розповів на прес-брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"На час дії карантину, окрім заборони проходження медоглядів, була призупинена норма, яка вимагає проходження професійного медогляду.

На сьогодні в тих обов'язкових випадках, коли необхідно проходити медогляд, його проходити не потрібно.

Ця норма призупинена", пояснив він.

Максим Степанов

Він також додав, що це знову ж таки для того, щоб не підвищувати ризики інфікування та передачі інфекції.

Довідка: Зупинка медогляду передбачено постановою КМУ номер 291 від 22 квітня 2020 року, яка своєю чергою доповнює постанову КМУ номер 211 від 11 березня 2020 року.
З постанови:
"На період встановлення карантину та протягом 30 днів після закінчення такого періоду дозволяється залучення працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, визначених переліком професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559 (Офіційний вісник України, 2001 р., № 21, ст. 950), строк періодичного профілактичного медичного огляду яких припав на період карантину, без проходження відповідного профілактичного медичного огляду".

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні