Батьків знову впускатимуть в реанімацію "Охматдиту" без часових обмежень. За певних умов

Катерина Хорощак — 2 червня 2020, 14:45

Керівництво київської дитячої лікарні "Охматдит" вирішило зняти часове обмеження на доступ в реанімацію.

Це сталося після того, як у відділенні інтенсивної терапії лікарні помер 4-річний хлопчик, а за словами тітки пацієнта, лікарі не впустили матір до дитини перед її смертю.

Про зняття обмежень повідомили у благодійному фонді "Таблеточки".

"30 травня відбулася зустріч Опікунської Ради НДСЛ Охматдит, у якій взяв участь виконавчий директор нашого фонду В’ячеслав Биков.

За результатами зустрічі керівництво лікарні вирішило зняти часове обмеження на доступ в реанімацію", - повідомляють у фонді.

Фото: beerkoff1/Depositphotos

Відтепер доступ має бути цілодобовим за умови, що батьки дотримуються протиепідемічного режиму – мають негативний ПЛР-тест на коронавірус та самоізолювалися з дитиною в межах одного корпусу лікарні.

"Якщо дитина потрапляє до реанімації після лікування в іншому відділенні лікарні, батьки зможуть бути разом з нею.

Для них у будівлі реанімації обладнають чотири додаткові спальні місця.

Це рішення повністю відповідає правам наших підопічних і вимогам чинних наказів Міністерства охорони здоров’я України", - додають в організації.

Фонд обіцяє, що візьме на себе контроль за реалізацією.

У 2016 році Міністерство охорони здоров’я затвердило наказ №592 про цілодобовий доступ родичів пацієнтів до реанімаційних відділень. Документ, зокрема, зобов’язує відвідувачів дотримуватися санітарно-епідеміологічних правил.

Якщо людина порушує правила, лікар може відмовити в доступі. Головна лікарка "Охматдиту" Ірина Садов’як стверджує: матері Олексія не забороняли відвідування, а попередили про небезпеку коронавірусу.

Вас також може зацікавити:

"Пустите в реанимацию!" Как в Украине нарушаются права родителей и их детей

Від звичайних крапель для носа ваша дитина може потрапити до реанімації

Реанімація перша. До такого ніколи не будеш готовий

Реанімація друга. Бути поруч, щоб врятувати

Реанімація, де двері відчинені навстіж

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні