5 книжок про здоровий спосіб життя без фанатизму

Катерина Хорощак — 18 липня 2020, 11:00

В цих книгах не буде заохочень до жорстких дієт та до занять спортом чотири рази на тиждень. Проте кожна з цих книжок може щось змінити у вашому ставленні до себе.

Варто тільки розібратись, як працює наш організм — і тоді невелика розминка або салат замість бургера не будуть вам видаватись чимось дивним.

Ми зібрали книжки про здоровий спосіб життя без фанатизму.

"Ви це зможете! 7 складових здорового способу життя"

Дарка Озерна

Уявіть, все, що ви колись чули та ніяк не могли запам'ятати про здоровий спосіб життя — тепер в одній книзі.

Дарка Озерна взяла усі абракадабрські наукові статті з питань харчування, фізіології, генетики, молекулярної біології — і переклала людською мовою. А потім ще додала цитат з Подерв'янського і серіалу "Альф" та яскравих коміксів!

"Ви це зможете! 7 складових здорового способу життя""Ви це зможете! 7 складових здорового способу життя", Дарка Озерна

Цей посібник написаний для і про сучасних українців і українок, з глибоким розумінням та емпатією до їхніх щоденних викликів.

Авторка врахувала український менталітет, фінансові можливості, харчові та побутові звички та детально пояснила, як зважено і свідомо ставитися до власного здоров’я і способу життя, не впадати у крайнощі, не вірити в чарівні таблетки, магічне мислення і не вдаватися до суворих обмежень. Ви точно це зможете!

Never stop

Марі Карачина

Надихаюча книжка від засновниці клубу "Skinny&Strong", фітнес-тренерки, учасниці світових марафонів та півмарафонів.

Для Марі біг — це значно більше, аніж просто вид спорту. Це спосіб впорядкувати своє життя, загартувати дух та силу волі, навчитися ставити цілі й досягати їх. Тому що рух — це життя.

Never stop, Марі Карачина

Ця книга одночасно є й автобіографічним нон-фікшном, і філософією життя авторки, що поставила за мету поділитись надихаючими емоціями під час бігу та занять спортом з усім світом.

Багато уваги приділено саме мотивації та емоційному налаштуванню, адже саме через відсутність цих факторів ми щопонеділка "починаємо нове життя" та "виходимо на пробіжку".

Рекомендовано читати саме у весняно-літній період!

"Внутрішня історія. Кишечник - найцікавіший орган нашого тіла"

Джулія Ендерс

Що ми знаємо про кишечник? Здається, зовсім небагато! Але ж це цілий світ зі своїми правилами, обов'язками, громадянами — і навіть злочинцями!

Знайомство з кишечником дозволить вам по іншому подивитись не тільки на систему травлення, а й на весь організм в цілому.

"Внутрішня історія. Кишечник - найцікавіший орган нашого тіла""Внутрішня історія. Кишечник - найцікавіший орган нашого тіла", Джулія Ендерс

Як кишечник впливає на мозок, як потоваришувати з кишковою флорою, як правильно вибирати та приймати їжу — все це описано так легко і невимушено, наче ви читаєте про подорожі Європою.

До того ж, тут повно цікавих фактів, що змусять вас переглянути свій спосіб життя. Наприклад, ви знали, що губка для миття посуду у 200 разів брудніша за обідок унітазу?

Якщо ця книжка вам сподобається — можна сміливо переходити до дослідження інших органів тіла!

"Дієта Будди. Давнє мистецтво скинути вагу, не втрачаючи здорового глузду"

Тара Котрелл, Ден Зігмонд

Напевно, це одна з найнезвичніших книг про здорове харчування, яку ви бачили. У цій книзі йдеться не так про дієту, як про спосіб життя.

Без фанатизму, без дискомфорту — і без протипоказань. Останні дослідження в галузі фізіології, медицини та дієтології підтверджують слушність підходу Будди, який знайшов "серединний шлях" між нездоровим переїданням і відвертим голодуванням.

"Дієта Будди. Давнє мистецтво скинути вагу, не втрачаючи здорового глузду""Дієта Будди. Давнє мистецтво скинути вагу, не втрачаючи здорового глузду", Тара Котрелл, Ден Зігмонд

Поради, які він давав 2500 років тому, і зараз на диво актуальні, зрозумілі та прості. Вам не доведеться відмовлятись від улюбленого морозива та картоплі фрі, коли ви зрозумієте "як все працює".

Дієта Будди навчить вас їсти усвідомлено та із задоволенням.

"Книга про тіло"

Сандра Барк, Камерон Діаз


"Книга про тіло" — бестселер "New York Times", в якому голлівудська актриса ділиться секретами молодості та щасливих стосунків зі своїм тілом.

Наше тіло — єдине й неповторне — це найкращий інструмент, який в нас коли-небудь був. Треба тільки прислухатись до нього!

У книзі доступно розповідають про харчування, фізичну активність та розумову діяльність: де треба зменшити кількість цукру, а де збільшити кількість води; які вітаміни та мікроелементи нам необхідні; скільки все ж таки потрібно спати та як врешті решт відшукати в собі спортсменку.

"Книга про тіло""Книга про тіло", Сандра Барк, Камерон Діаз

Камерон Діаз зауважує, що викладені у книзі речі не є істиною для всіх, а лише результат її власних довгих спостережень за собою. Як бонус — рецепти від акторки та поради щодо того, як знайти час на себе.

Вас також може зацікавити:

Дізнатися більше: 5 книг про науку, космос, гени та хімію життя

7 дитячих книжкових новинок від українських видавництв

Що почитати: 10 книжок, від яких ви не зможете відірватися на карантині

7 знакових книжок української малої прози

Як знайти фільм або книжку, які схожі на ваші улюблені

30 україномовних Youtube-каналів на будь-який смак. ДОБІРКА

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні