Науковці зберуть на концерт 4000 людей, щоб вивчити, як розповсюджується COVID-19

Наталiя Бушковська — 22 липня 2020, 12:22

Науковці німецької університетської лікарні Halle планують провести масштабний експеримент, який має допомогти краще зрозуміти розповсюдження нового захворювання COVID-19.

Для цього планують провести концерт та залучити 4000 здорових волонтерів віком від 18 до 50 років.

Захід заплановано на 22 серпня 2020 року.

Волонтерів протестують на коронавірусну хворобу за 48 годин до події.

Вони зможуть взяти участь в досліджені лише якщо матимуть негативний тест на коронавірус.

Також учасникам видадуть респіратори FFP2 та флуорисцентні (такі, що світяться) антисептики: це допоможе науковцям відстежити поверхні, яких торкалися найчастіше.

Науковці німецької університетської лікарні Halle планують провести масштабний експеримент, який має допомогти краще зрозуміти розповсюдження нового захворювання COVID-19. Фото: freepik

Волонтерам видадуть електронний бейджик, який буде повідомляти про тривалість та частоту контактів й дистанцію, яку витримував учасник.

Коли дані щодо пересування та взаємодії людини з іншими будуть зібрані, на їхній основі створять комп'ютерне моделювання щодо того, як коронавірус передається від людини до людини.

Дослідження буде розгортатися за трьома сценаріями.

Перший сценарій

Він змоделює людську взаємодію до пандемії. Проте на учасниках все одно будуть захисні маски. В цьому варіанті візьме участь 4000 волонтерів.

Другий сценарій

Вхід та пересування учасників буде контролюватися: між ними буде більше дистанції й вони ретельніше будуть дотримуватися вимог гігієни. В цьому варіанті також візьме участь 4000 людей.

Третій сценарій

Учасники будуть дотримуватись дистанції 1.5 метра. Тут буде залучено 2000 волонтерів.

"Пандемія паралізувала розважальну індустрію.

Поки є ризик зараження, жодних концертів, ярмарок чи спортивних подій не проводять.

Тому дуже важливо зрозуміти, які технічні та організаційні сценарії дозволять мінімізувати ризики інфікування", прокоментував ситуацію міністр економіки Саксонії-Ангальт (земля Федеративної Республіки Німеччина) Армін Віллінгман.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні