Заразитися COVID-19 можна і на відстані, більшій за 1,5 метра – експерти

Катерина Хорощак — 6 жовтня 2020, 11:33

В деяких приміщеннях при певних видах діяльності можна інфікуватися COVID-19, навіть перебуваючи на відстані більше 1,5 метра.

Про це йдеться в оновлених рекомендаціях щодо запобігання поширенню вірусу SARS-CoV-2 Центру із контролю та профілактики захворювань США (CDC).

"Деякі опубліковані звіти показують обмежені, незвичайні обставини, коли люди з COVID-19 заражали інших, які перебували на відстані більше 1,5 метра або незабаром після того, як людина з підтвердженим COVID-19 покинула територію", - пишуть у CDC.

У цих випадках передача відбувалася в погано вентильованих і закритих приміщеннях, де люди часто займалися активностями, що передбачають інтенсивне дихання, наприклад, співами чи спортом.

Таке середовище і дії можуть сприяти накопиченню вірусних частинок, зазначають в CDC.

Фото: EdZbarzhyvetsky/Depositphotos

Проте рекомендації CDC залишаються незмінними:

Люди можуть захистити себе від COVID-19, тримаючись на відстані не менше 1,5 метра, бути в масці, яка закриває ніс і рот, часто мити руки, часто чистити дотичні поверхні і залишатися вдома в разі хвороби.

Як правильно користуватися антисептиком для рук. Пояснює Супрун

Чи може захисна маска спричинити нестачу кисню? Факти та міфи

Що там з лікуванням проти COVID-19? Спростовуємо міфи щодо препаратів та профілактики коронавірусу

Як правильно кашляти у людних місцях: розповідає представник ВООЗ

Що треба знати про COVID-19: поширення, симптоми, небезпека, лікування

Як світ божеволіє через коронавірус: розвінчуємо чутки та міфи

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні