Кесарів розтин збільшує ризики розвитку астми та алергії у дітей. Дослідження 

Дарія Поперечна — 12 листопада 2020, 17:23

Діти, які народилися за допомогою кесаревого розтину, мають підвищені ризики розвитку астми та алергії в дитячому віці, ніж діти народжені природним шляхом.

Про це йдеться в дослідженні данських та американських науковців, опублікованому у виданні Science Translational Medicine.

Вчені проаналізували показники 700 дітей протягом першого року життя, зокрема вони оцінювали зрілість мікрофлори кишечника.

Для цього дослідники вивчили зразки фекалій дітей у віці одного тижня, одного місяця і одного року.

Вчені виявили зв'язок між кесаревим розтином та появою астми чи алергії у віці шести років, а також зі змінами у мікрофлорі кишечника.

Фото esperanzacarlos/Depositphotos

Справа в тому, що при народженні за допомогою кесаревого розтину, малюки можуть втратити корисні мікроорганізми, які допомагають зміцнити імунну систему дитини з раннього віку.

"Кожне покоління матерів передає свій мікробіом наступному, оскільки дитина покривається корисними мікробами, коли його проштовхують через родові шляхи, але цього не відбувається з дітьми, народженими через кесарів розтин", – пояснив автор дослідження професор Мартін Блазер.

Дослідники зазначають, що немовлятам, народженим за допомогою кесаревого розтину, потрібно більше часу для розвитку мікрофлори.

Протягом цього час також розвивається імунна система, тому вони стають більш схильними до ризику подальшого розвитку певних захворювань.

Однак у віці одного року ризик астми у дітей, народжених кесаревим розтином, знижувався, якщо їхня мікрофлора відновлювалася відновлювався.

Це свідчить про те, що здоровий розвиток мікрофлори кишечника може зменшити ризик розвитку астми у дітей, народжених шляхом кесаревого розтину.

Вас також може зацікавити:

Діти і COVID-19: безсимптомні мають менше вірусу, але все залежить від часу тестування

Які послуги для новонароджених мають бути безоплатними. Пояснює Нацслужба здоров'я

Від 36 тисяч гривень: скільки коштуватимуть пологи з 2021 року – Степанов

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні