Як збільшити розмір пеніса? Методи, які (не)допомагають

Катерина Хорощак — 6 лютого 2021, 10:30

Занепокоєння чоловіків щодо розміру статевого члена породило багатомільйонну світову індустрію продуктів з недоведеною ефективністю, що пропонують збільшити пеніс.

В інтернеті пропонують безліч насосів, таблеток, вправ і операцій, та обіцяють, що всі ці способи і засоби можуть збільшити довжину і ширину вашого члена.

Однак ефективність нехірургічних методів збільшення пеніса науково не доведена. А жодна поважна медична організація не підтримує операцію на статевому члені суто через косметичні причини.

Тож які існують методи збільшення розміру пеніса, наскільки вони безпечні й ефективні та що можна зробити, якщо вас не задовольняє ваш член?

Відповіді на ці питання дають в американському медичному центрі Mayo Clinic та у Національній службі охорони здоров'я Великої Британії.

Фото: Tuomas_Lehtinen/Depositphotos

Що означає "нормальний розмір" пеніса?

Страх, що пеніс здається занадто маленьким – звичайне явище.

Але переважно чоловіки, які вважають свої пеніси занадто маленькими, насправді мають члени нормального розміру, кажуть в Mayo Clinic.

Також чоловіки часто мають викривлене уявлення про те, що означає "нормальний" розмір статевого члена.

Якщо ваш пеніс в ерегованому стані становить близько 13 см або більше, це нормальний розмір.

Статевий член вважається ненормально маленьким, якщо його розмір в ерегованому стані становить менше 7-7,5 сантиметрів – цей стан називають мікропенісом.

Продукти для збільшення пеніса

Більшість методів збільшення статевого члена неефективні, а деякі можуть завдати непоправної шкоди вашому пенісу. Ось деякі з розрекламованих продуктів і методів.

Таблетки і лосьйони

Вони зазвичай містять вітаміни, мінерали, трави або гормони, які, за словами виробників, збільшують пеніс.

"Але насправді жоден з цих продуктів не працює, а деякі можуть бути навіть шкідливими", – пояснюють в Mayo Clinic.

Дослідники Мерілендського університету в США проаналізували деякі з них і виявили сліди свинцю, пестицидів, бактерій кишкової палички і фекалій тварин.

"Це марна трата часу. Таблетки і лосьйони не мають доведеної користі. Якби вони були ефективні, то продавалися б в аптеках.

Використання лосьйону може допомогти чоловікові краще зрозуміти свій пеніс і стати більш впевненим в сексуальному житті, але цей продукт точно не збільшить член",зазначає професор Кеван Вайлі, консультант із питань сексуальної медицини.

Вакуумні насоси

Насоси для пеніса – це така собі трубка, яку надягають на статевий член, а потім відкачують повітря для створення вакууму.

За допомогою цього в пеніс потрапляє більше крові, через що він набухає і тимчасово збільшується.

Іноді вакуумні пристрої використовують при короткостроковому лікуванні імпотенції.

Але надмірне використання насоса для статевого члена може пошкодити його тканини, що призведе до ослаблення ерекції.

"Використання вакуумного насоса протягом декількох хвилин в день не допоможе збільшити розмір статевого члена", – стверджує професор Вайлі.

Джелкінг

Джелкінг – це вправа для розтягування статевого члена. Вона передбачає масаж пеніса руками та розтягнення шкіри для створення мікротріщин, які, загоюючись, мали би збільшити розмір пеніса.

Хоча цей метод здається більш безпечним, ніж інші, немає наукових доказів, що він працює.

"Так само, як і використання лосьйонів, ця техніка може лише допомогти деяким чоловікам краще оцінити різницю в розмірах між неерегованим та ерегованим пенісом та почуватися більш комфортно в своєму тілі", – каже професор Вайлі.

Метод доволі безпечний, за умови, що ви не будете стискати пеніс занадто сильно або занадто часто.

Занадто агресивна поведінка може призвести до болю, розриву тканин або пошкодження зв'язок, що з'єднують статевий орган з тазом.

Інколи це може спричинити утворення рубців і спотворення статевого члена.

Розтягування

Метод передбачає прикріплення до пеніса спеціальних пристроїв для розтягнення чи подовження.

Для цього потрібно вставити пеніс в один кінець пристрою, а інший кінець прикріпити до області тазу, і натягнути пристрій так, щоб пеніс витягнувся, але не було відчуття болю або дискомфорту.

Так радять ходити приблизно 4-6 годин в день протягом декількох місяців.

Але у вчених ще немає достатньо даних, щоб стверджувати про безпечність та ефективність такого методу.

Фото: pressmaster/Depositphotos

Хірургічні методи збільшення пеніса

Показання до операції зі збільшення статевого члена виникають рідко. Процедура зазвичай призначена для чоловіків, пеніси яких не функціонують нормально через вроджений дефект або травми.

Хоча деякі хірурги пропонують косметичні операції зі збільшення статевого члена, їх варто вважати експериментальними. На сьогодні немає достатньо досліджень, щоб оцінити всі ризики, наслідки і переваги.

Перерізання зв’язки статевого члена

Найбільш поширена хірургічна процедура для подовження статевого члена – це перерізання зв’язки статевого члена, яка прикріплює його до лобкової кістки.

Коли ця зв'язка перерізана, пеніс виглядає довшим, тому що починає більше звисати.

Цю операцію також іноді поєднують з іншими процедурами, наприклад, з видаленням надлишку жиру над лобковою кісткою.

Але перерізання зв'язки може призвести до нестабільності ерегованого статевого члена.

Крім того, збуджений статевий член не стоятиме так високо, як до операції, тому що перерізана зв'язка більше його не підтримує.

У кращому випадку ця операція може прибавити 1 сантиметр статевому члену в неерегованому стані, але не змінить його фактичну довжину, стверджують в Mayo Clinic.

У гіршому випадку операція може призвести до таких ускладнень, як інфекція, рубцювання і втрата чутливості або функції.

Дослідження показує, що рівень задоволеності пацієнтів і партнерів цією процедурою коливається в межах 30-65%.

Збільшення товщини пеніса

Процедура зі збільшення товщини статевого члена полягає в тому, щоб взяти жир з іншої частини тіла і ввести його в тіло пеніса.

Але небезпека цього методу в тому, що організм може розщепити або перерозподілити по тілу приблизно 30% введеного жиру протягом перших 2 місяців.

Огляд 2017 року показує, що жировий трансплантат може зменшитися в обсязі на 20-80% протягом року.

Це може призвести до викривлення або асиметрії статевого члена, а також до пеніса неправильної форми.

Ще один метод розширення пеніса – пересадка тканини з інших частин тіла на тіло статевого члена.

Але про її ефективність та безпеку також немає достатньої кількості даних.

Жодна з цих процедур остаточно не довела свою безпеку або ефективність і не може вплинути на потенцію і здатність до ерекції.

Силіконові імплантати

Цей тип операції передбачає введення під шкіру статевого члена шматка медичного силікону в формі півмісяця, щоб зробити статевий член довшим і ширшим.

Наразі процедура Penuma – єдина операція зі збільшення статевого члена, яку схвалило Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів в США для комерційного застосування.

У дослідженні 2018 року зазначають, що процедура Penuma продемонструвала збільшення обхвату статевого члена в середньому на 56,7%, а також високий рівень задоволеності пацієнтів.

Водночас пацієнтам не дають ніяких гарантій при операції щодо збільшення пеніса.

Пам’ятайте, що рішення збільшити розмір статевого члена слід приймати розважливо, консультуючись з урологом.

Фото: AllaSerebrina/Depositphotos

Що може справді допомогти?

Хоча не існує гарантованого безпечного і ефективного способу збільшити статевий член, є кілька речей, які ви можете зробити, якщо вас турбує розмір свого пеніса.

📍 Спілкуйтеся зі своїм партнером. Можливо, ви не звикли обговорювати зі своїм партнером сексуальні проблеми, що вас турбують. Але вміння говорити і чути може допомогти вирішити значну частину питань.

Насамперед, існує велика ймовірність, що ваш пеніс в межах норми.

Навіть якщо він менше середнього, це може не мати значення для вашого партнера.

📍 Позбудься жиру на животі. Якщо у вас надмірна вага і "пивний живіт", ваш пеніс може здаватися коротшим, ніж він є насправді.

📍 Регулярно займайтеся спортом. Краща фізична підготовка може не тільки поліпшити вашу зовнішність, але також допоможе стати більш витривалим під час сексу.

📍 Підстрижіть лобкове волосся. Через велику кількість волосся ваш пеніс може виглядати меншим, ніж є насправді.

📍 Поговоріть зі своїм лікарем або психологом. Почуття незадоволення розміром свого пеніса – звичайна справа. З цим вам може допомогти психолог, психіатр або сімейний лікар.

Вас також може зацікавити:

11 причин, чому пеніс може боліти під час або після сексу

Груди, пеніси і вульви: 100 фото проти сорому

Не хочеться сексу: 12 причин, чому у чоловіків може бути низьке лібідо

8 фактів про чоловічі яєчка, які варто знати всім

Інтимна гігієна хлопчиків: що про неї варто знати

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Головне сьогодні