Груди, пеніси і вульви: 100 фото проти сорому

Людмила Панасюк — 24 лютого 2019, 10:00

Якими б не були наші статеві органи, як би вони не мінялися з віком, пологами, хворобами – вони частина нас і не варто їх соромитися.

Фотограф Лаура Додсворз зняла три фотопроекти: 100 грудей, 100 пенісів та 100 вульв з підзаголовком "Кожні груди/пеніс/вульва розповідають свою історію", пише The Guardian.

100 грудей

Першим проектом були груди. Жінка вирішила зробити чесні світлини на противагу тим, які знімають для реклами.

Нині жіночі груди "світять" скрізь: на бігбордах, у журналах та на телебачені. Там вони красиві, ретушовані та фактично однакові. В реальному житті такого не буває, каже художниця.

Вона не лише фотографувала жінок, а й робила з ними інтерв'ю. Кожна з героїнь проекту розповідала свою історію, ставлення до своїх грудей та те, як життя вплинуло на їхній вигляд.

Зйомку проводили анонімно. Світлини називали віком жінок та кількістю дітей у них.

Вік: 40 років. Діти: один

Я обожнюю свої груди і думаю, що вони фантастичні. Мені подобається, що вони кумедні і одна більша за іншу.

Мені б хотілося годувати грудьми, але в них не було досить молока, тому доводилося поєднувати грудне вигодовування зі штучним. У мене були семирічні стосунки з чоловіком, стільки ж я зустрічаюся з жінкою. Думаю, можу судити про красу грудей на рівні з чоловіками.

Моя партнерка схудла і її груди провисли ледь не до пупка. Але це не мало значення, я від неї у захваті.

Вік: 101. Діти: один

Моя донька народилася за тиждень до наступу Гітлера, тому молока у мене не було. Я єврейка.

Мого чоловіка забрали під час Кришталевої ночі. Він вийшов на вулицю попри мої застереження і потрапив в Дахау. Його колишній бос був екс-нацистом, але хорошою людиною, і ми йому подобалися. Коли я прийшла за порадою, як визволити чоловіка, почула: "Піди в Гестапо". Це була хороша ідея. Я була готова на все. Подзвонила туди і записалася на прийом.

[L]Мене прийняв чоловік середніх років. Ми проговорили півгодини, він мав іти, але перед тим сказав: "Обіцяю, що витягну твого чоловіка, але ти пообіцяєш, що приходитимеш до мене двічі на тиждень". Я думала, зрозуміла, що він хоче, але все одно перепитала, для чого. Він відповів, що йому подобається зі мною розмовляти. Так і було. Я приходила, ми розмовляли і все. Через три тижні чоловік повернувся додому.

Молочну залозу я втратила у 52. В ній виявили пухлину, але вона виявилася доброякісною. Я питала чоловіка, чи не заперечує він проти дружини з однією груддю. У відповідь почула: а якби я втратив ногу, ти б мене кинула?

У нас був чудовий секс навіть після мастектомії і ми були друзями. Не кожному таке дається.

Синець – це від падіння. Але це нічого, він пройде. Мені 101 і я досі ходжу без палички.

Вік:19. Діти: немає

Доки я не зменшила свої груди, я мала проблеми зі здоров'ям. З моїх грудей викачали два кілограми жиру. Тепер я почуваюся набагато краще. Я багато пітніла, мала проблеми зі спиною.

У шклі всі думали, що я збільшувала груди, але це ж не так.

Коли я зробила операцію, подруги мене підтримали. А ось хлопці були шоковані. Кажуть, це наче ляпас Богові.

100 пенісів

Потім був проект "100 пенісів". Їхні історії не менш дивовижні.

Серед героїв експозиції трансгендер, який вирішив "зробити" собі "найбільший і найкращий"; підліток, який вважав звичайні прищі генітальними бородавками і хотів покінчити через них з життям; бізнес-лідер, якого маленький член навчив стриманості; секс-залежний, дружина якого намагалася вилікувати його від цього.

Працювати з пенісами вона вирішила, чоловіки сприймають їх як символ мужності. Для фотосесії знялися чоловіки віком 20-92 роки.

Вік: 46 років

Я не люблю казати пеніс чи пісюн. Я називаю його Руфус.

Для мене він барометр мого здоров'я, щастя та фізичної підготовки. Кілька років тому у мене був стресовий період і Руфус перестав вставати.

Це було ознакою іншого стану здоров'я. Якби цього не сталося, я може так і не дізнався б, що маю проблеми з тиском або що стрес може заважати займатися сексом.

Вік: 92 роки

Я втратив цноту з дружиною мого вчителя з граматики. Його зіслали у Францію як шпигуна та учасника руху опору, й вони домовилися про вільні сексуальні стосунки для обох. Так вийшло, що з цією жінкою ми поїхали у відпустку разом і жили в одній кімнаті. Якось вранці вона зайшла, зняла халат і опустилася переді мною на коліна. Це було фантастично, я закохався в неї.

Я був двічі одружений, багато що змінилося за моє життя: партнерство стало більш ліберальним. Я б назвав себе чоловічим феміністом і вклав би у це поняття більше викликів. Наприклад, і класовий гніт також.

Зараз у мене деменція. До 87 років у мене були нормальні відчуття щодо сексу, привабливості. Зараз я не збуджуюся, навіть коли бачу порнографічний образ. У мене більше немає ерекції.

Вік: 58 років

Все своє життя я прожив з відчуттям, що мій пеніс занадто малий. Я погодився на це фото, щоб допомогти іншим.

Мої підліткові роки були непростими. В душі з іншими хлопцями я соромився через маленький член. Страшно було і в громадських туалетах: а раптом хтось побачить!

До 21 року у мене не було сексу, я боявся, що він нато малий, щоб бути функціональним. Хотів, але щоразу коли доходило до інтиму, думав: "О, вона дізнається що мій пеніс надто малий". Коли врешті близькість траплялася, я відчував до цієї людини величезну довіру і тепло.

Я думав про те, щоб збільшити член, але вирішив, що це марна трата часу і ресурсів. Розмір ніколи не заважав мені фізично. Кілька партнерок казали, що їм добре зі мною, бо через розмір я не люблю їм боляче.

Вік: 47 років. Трансгендер

Я народився в жіночому тілі, але вже з трьох років не відчував себе дівчинкою. Я не думала, що я лесбійка. Так, мені подобалися жінки, але я відчував себе чоловіком.

У 26 років я змінив стать. Почав приймати гормони, а для фалопластики обрав Бельгію. У Великій Битанії теж роблять такі операції, але шкіру для пеніса беруть з руки. У мене маленькі руки, що ж це був би за член.

Тому я поїхав у Бельгію, там шкіру можуть вяти і зі стегна. Хірурги дістають кілька нервів зі стегна та руки і під'єднують їх до клітора, щоб я міг відчувати задоволення.

Я можу відчувати оргазм, просто для цього треба трохи більше часу. Можу мати ерекцію, коли захочу, за принципом поршня. У мене ще не було жодних стосунків зі стійким відчуттям довіри, але є постійна сексуальна партнерка.

100 вульв

Третім був проект "100 вульв". Ця серія фото допомогла їй впоратися з особистим соромом.

Фотографка зізнається, довгий час не погоджувалася займатися сексом при світлі та думала про лабіопластику, бо вважала, що з її зовнішніми статевими органами щось не так. Коли вона нарешті наважилася знімати оголених жінок, то зрозуміла, що з кожним фото перестає соромитися себе.

Фотопроект має перерости у фільм та допомогти жінкам відчувати себе нормальними та бажаними. Серед знімків є і вульва фотографа.

Вік: 30 років. Діти: один

Коли я була молодшою і мастурбувала, то ненавиділа свій клітор. Мені здавалося, він такий великий, як пеніс. Я навіть думала, що, можливо, у мене частково чоловічі органи.

Я нікому не розповідала про свої страхи. Щоб вперше зайнятися сексом, мені довелося напитися.

Я аж ніяк не була схожа на жінок, які знімаються в порно, і це мене дуже лякало.

Врешті, я пішла до лікаря. Він сказав, що зі мною все в порядку, але можна зробити лабіопластику. Мої статеві губи, стінки піхви та лобок накололи анестетиками і вирізали частину. Я відновлювалася два тижні, все жахливо боліло і розпухло.

Зараз я почуваюся набагато зручніше, чистіше та щасливіше. Сподіваюся, це додасть мені впевненості у собі.

Вік: 31. Діти: немає

Я ніколи не бачила фото своєї вульви. Навіть в дзеркало її не бачила, тому так хвилювалася перед зйомкою.

Я народилася у мусульманській пакистанській родині. Тепер я атеїстка і нікому не розповідаю про своє пакистанське походження.

Одним із моментів, які змінили мене, було сексуальне насилля. Чоловік може мати з вами секс, навіть якщо вам того не хочеться. Якщо відмовишся – янголи всю ніч проклинатимуть тебе. Я була побожною мусульманкою і боялася цього.

Тепер я не підтримую контакт зі своїм старим оточенням. І можу взяти участь у проекті, бо він анонімний, але я не вважаю, що це соромно. Жіночі органи не слід розглядати більш інтимно, аніж чоловічі. Є дві речі, які мої рідні не знають про мене, і вони б їх відштовхнули. Я їм свинину і займаюся сексом.

Вік: 38 років. Трансгендер

У вісім я зрозуміла, що мала б народитися дівчинкою. Я не могла про це нікому сказати – вчилася у католицькій школі, там все було дуже суворо.

Статеве дозрівання створювало мені купу проблем. Пеніс вимагав постійної уваги, я мастурбувала, щоб зняти напругу, приймала наркотики. Погано пам'ятаю ті роки.

У 22 я вперше звернулася до лікаря, а у 31 зробила операцію. Мені зняли шкіру з пеніса, нерви, які проходили уздовж вала використали, щоб зробити клітор. Між передміхуровою залозою та анусом зробили отвір, а з мошонки сформували статеві губи.

Мені сподобався вже перший секс після операції і мені подобається моя вульва. Але давайте говорити чесно. Я несправжня жінка, у мене немає потрібної жіночності, я виховувалася і жила як чоловік. У мене немає піхви. Назвала б це неовагіною. Я трансгендерка, і це добре.

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Головне сьогодні