Британія схвалила новий препарат проти COVID-19

Катерина Хорощак — 20 серпня 2021, 13:28

Агентство з регулювання обігу лікарських засобів і виробів медичного призначення (MHRA) Великої Британії схвалило препарат Ronapreve для профілактики та лікування симптомів інфекції COVID-19.

Клінічні дослідження показали, що Ronapreve може використовуватися для запобігання та для лікування симптомів гострої інфекції COVID-19.

Також препарат може знизити ймовірність госпіталізації через COVID-19, повідомили у пресслужбі MHRA.

В основі препарату – технологія моноклональних антитіл, які імітують природні антитіла, які організм виробляє для боротьби з інфекціями.

Препарат вводиться ін'єкційно або інфузійно.

Фото: sunakri/Depositphotos

За даними MHRA, він щільно зв'язується з коронавірусом на слизовій оболонці дихальної системи і не дає йому отримати доступ до клітин системи.

"Це лікування стане значним доповненням до нашого арсеналу для боротьби з COVID-19 – на додаток до нашої програми вакцинації і препаратів "Дексаметазону" і "Тоцилізумабу", – розповів міністр охорони здоров'я та соціального захисту Саджид Джавід.

У липні Японія стала першою країною, яка зареєструвала цей препарат.

Дослідження показали, що кількість госпіталізацій або смертність при прийомі Ronapreve знизилася на 70%, а тривалість симптомів зменшилася на чотири дні.

Також Ronapreve схвалений в країнах, як-от США, Індія, Швейцарія, Канада і ЄС.

Вас також може зацікавити:

Якими препаратами лікують COVID-19 в Україні: аналізуємо оновлений український протокол

ВООЗ дослідить ефективність трьох препаратів проти COVID-19

Препарат від артриту показав дієвість при лікуванні COVID-19 – дослідження

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні