Вчені виявили, що відмова від м’яса знижує ризик інфікування коронавірусом

— 10 січня, 19:30

Люди, які не вживають м'ясної продукції, мають значно нижчі шанси інфікуватися COVID-19.

Такого висновку дійшли вчені з Університету Сан-Паулу в Бразилії, пише Science Alert. Результати дослідження, у якому взяли участь 702 людини, опубліковані в журналі BMJ Journals.

278 учасників повідомили науковцям, що дотримуються рослинної дієти: у їхньому раціоні багато овочів, фруктів, горіхів і бобових. Натомість решта піддослідних вживали більше продуктів тваринного походження.

Відтак дослідники виявили, що серед людей, які вживають м’ясо, COVID-19 інфікувалися 52%, тоді як серед веганів і вегетаріанців ця частка була меншою – лише 40%.

Фото: VitalikRadko/Depositphotos

Аналіз отриманих даних не доводить прямого зв’язку між дієтою та інфікуванням, але науковці припустили, що обмеження або відмова від м’ясних продуктів можуть забезпечити певний захист організму від вірусу.

РЕКЛАМА:

"Наше дослідження доводить, що люди, які дотримуються рослинної дієти, мають менший ризик захворіти на COVID-19", – пишуть вчені.

Також вони зазначають, що рослинна дієта має й інші переваги для організму: вона покращує роботу серця, знижує артеріальний тиск і зміцнює імунну систему людини.

"Рослинна їжа багата на антиоксиданти, фітостероли та поліфеноли, які позитивно впливають на кілька типів клітин, що виконують імунну функцію і мають противірусні властивості", – наголошують науковці.

Нагадаємо, виявили, що люди, які перенесли COVID-19, більш ніж вдвічі частіше відчувають задишку, втому, втрату пам’яті або головний біль порівняно з людьми, які ніколи не хворіли на коронавірус.

Віра Шурмакевич, "УП. Життя"

Читайте також: У МОЗ пояснили, де і якими вакцинами можна щепитися проти COVID-19

Реклама:

Головне сьогодні