Найвпливовіші жінки світу. Фото

Український екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка двічі потрапляла до списку найвпливовіших жінок світу за версією Forbes, цього року до рейтингу не увійшла.

Зате у ТОПі від американського журналу - поп-діва Леді Гага, актриса Анджеліна Джолі, письменниця Джоан Роулінг та телеведуча Опра Уінфрі.

Вже вп'яте список найвпливовіших жінок світу за версією американського журналу Forbes очолила німецький канцлер Ангела Меркель.

Лише минулого року вона поступилася дружині президента США Мішель Обамі першим місцем, і у 2011 році знову повернула собі лідерство, яке утримувала з 2006 року.

Ангела Меркель. Фото youreasynews.com
Водночас Обама цього року опустилася аж на 8 сходинку, пропустивши вперед Держсекретаря США Гілларі Клінтон (2 місце), президента Бразилії Ділму Руссеф (3 місце).

На четвертій сходинці опинилися виконавчий директор компанії PepsiCo Індра Ноойї, а на п'ятій - одна з керівників Facebook Шеріл Сандберг.

Дружина Білла Гейтса і співвласниця фонду Bill & Melinda Gates Foundation Мелінда - на шостому місці, лідер Індійського національного конгресу Соня Ганді - на сьомому.

І лише за ними опинилась перша леді США Мішель Обама.

Мішель Обама. Фото з michelleobamawatch.com
Новообрана глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард - дев'ята, і замикає список Ірен Розенфельд з Kraft Foods.

Окрім жінок-політиків, у переліку Forbes також - бізнес-леді, відомі представниці мас-медіа, діячі мистецтва та зірки шоу-бізнесу.

Так, на 11 місці опинилась популярна співачка Леді Гага, на 18 сходинці - ще одна виконавиця Бейонсе Ноулз.

Леді Гага. Фото з персональної сторінки у Facebook
Найбільш популярна знаменитість 2011 року Леді Гага за минулий рік заробила 90 мільйонів доларів. У липні цього року кількість читачів її Твіттера сягнула 12 мільйонів, а сторінка співачки на Facebook має 36 мільйонів фанів. Чим не показник впливовості 25-річної поп-діви?

Серед актрис до списку потрапила лише Анджеліна Джолі (29 місце).

Крім активної акторської роботи, яка принесла їй за минулий рік 30 мільйонів доларів, мати шістьох дітей (троє з них всиновлені) ще й активний громадський діяч.

Вона є послом доброї волі ООН, а фонд Джолі-Пітта впродовж 2 днів на Давоському форумі збирає пожертвування для своєї роботи.

Авторка мега-популярної серії книжок про маленького чарівника Гаррі Поттера Джоан Роулінг - лише на тринадцятому місці у списку письменників, які у за минулий рік заробили найбільше.

Після святкування виходу останньої книжки про Поттера, Роулінг запустила сайт, присвячений маленькому чарівникові. А в американських коледжах вже вивчають її твори, пише видання.

Це все дало підстави розмістити письменницю на 61-ій сходинці впливових жінок світу.

У списку видання є також королева Великої Британії Єлизавета II, яка стала найстарішою представницею рейтингу (49 місце) та ряд редакторів впливових видань, у тому числі Анна Вінтур з Vogue (69 місце) та Джіл Абрамсон з New York Times (11 сходинка)

Опра Уїнфрі, колишній номер 3-й, після закриття своєї програми з'їхала на 14-у позицію.

Джоан Роулінг. Фото з Facebook
Жінки у списку видання не просто багаті (хоч і не без цього). Але вони - основні ньюзмейкери світу серед представниць слабкої статі, вони мають вплив, зазначає Forbes.

Майже половина жінок з рейтингу не були у ньому минулого року. Вони або опинились у ньому вперше, або повернулися після перерви.

Всього у списку 65 американок, три китаянки, стільки ж представниць Індії. 49 учасниць списку належать світу бізнесу, 10 працюють у ЗМІ, а 20 займаються політикою.

Середній вік найвпливовіших жінок світу - 54 роки. І серед них немає жодної представниці країн СНД.

Реклама:

Головне сьогодні