ТОП-5 прохань до Святого Миколая

У листах до Святого Миколая дітлахи просять солодощі, комп`ютери та мобільні телефони, а дорослі – поєднати з коханою людиною чи поміч у вагітності.

Перші листи в "Маєток Святого Миколая", що на Гуцульщині, почали приходити ще в кінці жовтня. Їх дітлахи та дорослі зі всіх куточків України надсилають як звичайною поштою, так і електронною.

"Це листи і з Молдови, і з Польщі, Німеччини, – перераховує у розмові з "Українською правдою. Життя" Вікторія Лосюк, що відповідає за листи у "Маєтку Святого Миколая". – Найбільше звичайно ж листів – з Карпатського регіону, хоча мушу зазначити, що дуже багато прохань та побажань приходить із Одеської, Дніпропетровської, Луганської, і навіть із Донецької областей".

У листах просять поєднати з коханою людиною та повернути слух

Кожні три дні помічники святого Миколая забирають з пошти близько двох сотень листів, а за рік до резиденції Бородатого в Карпатах приходять тисячі і тисячі побажань і прохань.

"Якщо стандартний лист, усе нормально в сім`ї, то просто просять привітати. А є проблемні листи, коли в родині якесь горе, біда, чи скрута, тоді ми ці листи передаємо благодійникам – приватним особам, які зголошуються допомогти", – каже пані Вікторія.

"У цій непростій справі "Маєтку святого Миколая" також допомагає церква та всі, хто навідується в гості у резиденцію Миколи. "Нам передають одяг, варення, цукерки… Якщо у листі просять кошти на операцію, тоді у місцевих церквах встановлюємо скриньки для пожертв", – продовжує Вікторія Лосюк.

Є листи, які без сліз помічники Миколая читати не в змозі. З останніх "Українській правді. Життя" зачитали прохання дівчинки повернути мамі слух.

Також, у випадку, якщо батьки розлучились, просять повернути тата чи маму. Підлітки пишуть листи з проханням поєднати з коханою людиною, а молоді дівчата – поміч у вагітності.

"Ось від імені Микитки написала нам його мама. У її сина – пухлина мозку, тільки прооперували і вона просить привітати його зі святом. У свою чергу пише: "Микитка бажає всім людям добра", – зачитує Вікторія Лосюк. – Пишуть до нас і круглі сироти. Дівчинка, хвора на цукровий діабет, розповіла у листі, що її мама не може купити подарунок і просить привітати її".

За словами співрозмовниці, дуже багато листів приходить від бабусь та дідусів, які просять привітати усіх своїх внуків, а то й правнуків, друзі – похресників, вчителі – своїх учнів. "Інколи пишуть цілими класами до нас!, – продовжує пані Вікторія. – Приходить кілограмовий лист, але так як кожному окремо відповісти важко, відписуємо одразу цілому класу".

Найчастіше дітлахи просять у святого Миколая мобільні телефони та комп’ютери. Звісно, таких дарунків у світлиці бородатого немає, відтак, аби не розчарувати малюків, тут чесно відписують: "Якщо будете чемними, святий Миколай обов’язково подарує…". Трапляються і веселі листи, де Миколу запрошують на чай з медівниками, або просять купити корову.

"Дорослі завжди вірять у Миколая, вони нам багато листів пишуть, – стверджує пані Вікторія. – Бабусі й дідусі, старші люди звертаються до Миколая як до священика. Головне вірити!".

До Миколая – у Мамаєву Слободу

Ще одна резиденція діє в козацькому селищі "Мамаєва Слобода", що в Києві. Сюди також пише чимало малюків у надії отримати відповідь від бородатого. "Значна кількість листів, на щастя, є нематеріального характеру, – кажуть в резиденції. – Малюки дякують Миколаєві за те, що він є, що він допомагає їм та їхнім батькам, просять Господа та Святого Миколая послати здоров`я своїм рідним та близьким, а що ж до подарунків, то вони або нічого не просять, або по-дитячому пишуть:

"…якщо Ти, Миколаю, щось мені покладеш під подушку, то я буду дуже радий дарунку, обіцяю бути слухняним та чемним…".

А в деяких листах присутня недитяча тверезість оцінки ситуації. Діти буквально пишуть: "…а якщо в тебе, Миколаю, не буде змоги цього року покласти мені подарунок, то я все одно люблю Тебе та своїх тата з мамою…".

Утім, як зазначають у "Мамаєвій Слободі", є певна категорія дітей, які пишуть листи із вимогою до Святого Миколая подарувати їм МР3 плеєр, телефон, ноутбук, або ще щось дорогезне і при цьому чомусь навіть не вказують ні те як їх звуть, ні скільки їм років, і якими добрими дитячими справами вони заслужили подібні коштовні подарунки від Миколая.

Надзвичайно зворушує, що багато листів, до того ж написаних українською мовою, надходить із центральних та східних областей України.

ТОП-5 прохань до Святого Миколая (за версією "Маєтку Святого Миколая" на Гуцульщині)

1.Солодощі

2.Мобільні телефони (конкретної моделі)

3. Комп’ютери

4. Ляльки/машинки

5. Книжки (часто енциклопедії)

Листи надсилати за адресою:

"Резиденція Святого Миколая" на "Мамаєвій Слободі"
вул... Михайла Донця, 2
м. Київ
03061

"Маєток Святого Миколая"

с. Пістинь, Косівський район
Івано-Франківська обл., 78633
[email protected]

Фото club-3t.ru, otlichnica.com

Вас також може зацікавити:

Реклама:

Головне сьогодні