Тест

Міносвіти Росії визнало, що диплому російського вузу у Слюсарчука нема?

Про це міністр науки та освіти, молоді та спорту Дмитро Табачник заявив журналістам, повідомляє Радіо Свобода.

Табачник зазначив, що раніше Міносвіти Росії створило комісію для розслідування цього інциденту, й сьогодні Міністерство освіти України отримало офіційну відповідь, в якій російські органи визнають свою помилку.

Міністр процитував частину офіційного листа, відповідно до якого "дублікат державного диплома про закінчення вишу був виданий Слюсарчуку в 2005 році завідуючою архівом Російського національного медичного університету імені Пирогова, яку звільнено".

Також Міносвіти Росії визнає, що в архівній документації було допущено низку помилок. Всього, за словами Дмитра Табачника, російська сторона визнає 9 таких помилок у документації.

Андрій Слюсарчук нині перебуває в СІЗО Львова. Його обвинувачують у підробці дипломів про закінчення низки вищих навчальних закладів, зокрема – диплому російського медичного університету.

Слюсарчук став відомий кілька років тому за феноменальні здібності: зокрема, він нібито відтворював по пам’яті великі обсяги інформації, наприклад, 30 мільйонів цифр у числі "пі" після коми.

Він також називав себе нейрохірургом і "лікував" хворих людей. Однак цього року під час розслідування журналісти газети "Експрес" навели докази того, що Слюсарчук – самозванець, і повідомили про те, що результатом його діяльності стало щонайменше 3 смертельні випадки.

Раніше повідомлялось, що українське Міносвіти отримало дані з російського ВАКу, які підтверджують справжність дипломів професора.

"Ми подали запит у Вищу атестаційну комісію (ВАК) РФ, де нам підтвердили справжність атестата професора, виданого Слюсарчуку. Його диплом про вищу освіту з медуніверситету Пирогова ми не перевіряли, його перевіряла російська ВАК", - заявляв директор департаменту по роботі з персоналом та керівними кадрами МОН Ігор Некрасса.