Маму павлоградської випускниці можуть звільнити з роботи через одяг доньки

— 26 травня 2012, 14:19

Про це повідомляє сайт „Дніпропетровськ. Коментарі".

"Природно, дівчинка була не права, надівши відвертий наряд на церемонію вручення атестатів, - говорить начальник павлоградського міського управдіння освіти Олександр Осипчук.

„Але враховуючи той факт, що вона неповнолітня дитина, не має життєвого досвіду, засуджувати або переслідувати її не можна. У мене більше претензій до батьків. Мама, навіть коли між ними дружні і довірчі відносини, повинна залишатися для дочки авторитетом. На жаль, це було їх обопільне і обдумане рішення. І ніхто з них не жалкує про події".

Настя Хоменко з мамою

Крім того Осипчук намір провести педраду з керівниками шкіл та дитсадків.

„Випускний вечір - це прощання з дитинством, але крім того, це і офіційний урочистий захід в навчальному закладі, де навчаються неповнолітні діти, і надягати таке вбрання - це не тільки провокація, це підштовхування до розбещення дітей. Змусити дитину роздягнутися перед натовпом - це розтління! І це кримінально карається. Трудового законодавства мама не порушила. Але моє особисте переконання - мама не має жодних моральних прав працювати в школі", - обиурився Осипчук.

„Що тепер зможе сказати цей учитель тим дівчаткам, які прийдуть до школи нафарбованими або в міні-спідниці, чому вона зможе навчити школярів? Про що може говорити дітям такий педагог? Адже крім знань з предмета, кожен вчитель повинен виховувати дітей, мати певні моральні засади, культуру, знати, дотримуватися і вимагати від інших дотримання норм поведінки, пристойності.Такому вчителю немає місця в школі", - додав він.

„Я не маю права пройти повз таку резонансну подію. Буде проведена педрада, пройде рада освіти для керівників шкіл і дитсадків, де це питання буде обговорюватися. Ми не повинні змішувати естраду і виховну установу", - розповів Осипчук.

Як відомо, павлоградська випускниця Настя Хоменко стала зіркою інтернету після того, як вдягла на випускний відверте вбрання.

[L]Мама дівчинки, працює у павлоградській школі №15 вчителькою української мови та літератури.

За її словами, коли в одному із журналів її донька побачила сукню від Dolce&Gabbana, то забажала подібне вбрання на випускний. "Вона дівчина творча і її вбрання - це, скоріше за все, творчий порив", - розповідає мама випускниці.

"Ми шили це вбрання на замовлення за пару місяців до свята і, на відміну від аналогу (близько 1000 євро), воно коштувало не так вже й дорого - не більше 1000 грн.", - розповідала жінка.

Реклама:

Головне сьогодні