Італійці кажуть, що з візами для українців уже все добре

— 31 липня 2012, 15:38

Про це на прес-конференції у вівторок заявив керівник відділу візової політики департаменту консульської служби МЗС Віталій Мошківський.

За його словами, у вівторок МЗС отримав офіційну ноту від посольства Італії, в якій йдеться про те, що, починаючи з понеділка, 30 липня, візовий центр посольства Італії працює у звичному режимі.

"Це був певний технічний збій, оскільки візовий центр працював уперше в режимі таких навантажень. Тих заявників, хто терміново мав їхати, прийняли у посольстві, а всім іншим призначили інші дати співбесід", - пояснив Мошківський.

Він також прокоментував підписання між Києвом і Брюселем доповнення до угоди про спрощений візовий режим.

За словами Мошківського, крім розширення категорій громадян, які мають право претендувати на спрощену процедуру отримання віз, доповнення передбачають, зокрема, скасування додаткових зборів консульств за термінове оформлення віз.

Він пояснив, що раніше діяла практика, за якою заявник, який хоче прискорити оформлення віз і подає документи мінімум за 3 дні до поїздки, мусив сплатити подвійний консульський збір – 70 замість 35 євро.

"Ми забрали терміновий тариф. Тобто віза в будь-якому разі буде оформлюватися за 35 євро", - сказав Мошківський, додавши, що це правило діє лише для тих категорій громадян, на яких поширюється спрощений режим.

Також нові доповнення регулюють діяльність візових центрів при посольствах.

Зокрема, за словами Мошківського, плата за послуги візового центру має складати не більше 30 євро, а заявнику гарантується право подачі документів одразу до консульства, запис до якого має здійснюватися у терміни, що не мають перевищувати 2 тижні.

Як відомо, 13 липня візовий центр, який працює з посольством Італії, повідомив, що тимчасово не приймає заявки на туристичні візи. При цьому візовий центр скасував призначені ним раніше інтерв’ю тим людям, які планували подати документи у липні.

Людей несвоєчасно попереджали про скасування зустрічей. Як правило, на цей момент подорожуючі вже мали на руках викуплені квитки і броні готелей.

Дехто з мандрівників втратив гроші, так і не здійснивши поїздку.

Реклама:

Головне сьогодні