Google погодилась заплатити рекордний штраф

— 10 серпня 2012, 17:46

Про це повідомляється на офіційному сайті Федеральної торгової комісії США (FTC).

"Не залежно від того, великою чи маленькою є компанія, вона має дотримуватись тих вимог, які встановлює FTC і виконувати ті обіцянки приватності, які компанія гарантує своїм користувачам. Інакше їй доведеться заплатити штраф, який у багато разів перевищує суму, яку коампнія витратила б на дотримання правил", - йдеться у повідомленні Федеральної торгової комісії США.

Як відомо, причиною конфлікту стало технічне використання недоліків браузера Safari у продукції Apple, що дозволяло обходити налаштування приватності.

[L]Google відзначала, що ця помилка була зроблена випадково.

Як написала у лютому The Wall Street Journal, дослідник Стенфордського університету помітив, що Google використовував "дірки" у браузері.

Відтак компанія встановлювала на комп’ютерах відвідувачів веб-сайтів спеціальні файли (так звані cookies), які допомагають відстежити уподобання юзера в обхід налаштувань приватності.

Google скористався тим, що Safari дозволяв встановлення багатьом файлам на пристрій, як тільки юзер дозволяв першому cookie загрузитись.

При цьому раніше Google заявляв, що користувачі можуть покластись на налаштування Safari, щоб уникнути відстежування своїх дій.

Водночас Google казала, що не збирала ніякі персональні дані.

Реклама:

Головне сьогодні