По-справжньому щасливими можуть бути лише егоїсти - вчені

— 24 жовтня 2012, 10:20

Так вважає професор Дебора Берман з Університету Пенсільванії (США), яку цитує Комсомольская правда в Украине.

Проте вона зазначає, що щастя приходить за двох умов. Перше: якщо людина не відчуває провини, здійснюючи егоїстичні вчинки. І друге: якщо вона позбавлена від необхідності вирішувати, що дорожче - свої інтереси або громадські.

Переваги себелюбства вчені продемонстрували в серії експериментів. На один з них вони запросили 216 студентів і дали кожному з них 3 долари. Одну групу попросили пожертвувати ці гроші на доброчинність, другій дозволили витратити гроші на себе коханого, а третій запропонували визначитися з сумою на свій розсуд - або віддати, або залишити.

Справжніми везунчиками себе відчули добровольці з другої групи, які були раді навіть трьом доларам. Інші учасники шкодували про свій щедрий жест - пожертву. Треті вважали тягарем свободу вибору.

"Чинити егоїстично - ось що люди найчастіше хочуть зробити насправді. Але багато хто не наважуються слідувати внутрішньому голосу, боячись докорів сумління", - вважає пофесор.

Нагадаємо, нещодавно американські вчені знайшли генетичну причину того, що жінки, згідно зі статистичними даними, в цілому значно частіше за чоловіків відчувають себе щасливими.

Реклама:

Головне сьогодні