Дітей з "табора-бомжарні" вже переселили – прокуратура

— 3 липня 2013, 15:44

Про це середу повідомляє прокуратура Волинської області

Як повідомляється, батьки дітей звернулись до прокуратури 1 липня. Вони скаржились, що їхні діти, які централізовано поїхали на відпочинок у дитячий оздоровчий табір "Оріон", що у місті Бердянськ Запорізької області і живуть там у поганих умовах.

[L]Прокурор Камінь-Каширського району Андрій Кучер заявив, що прокуратура втрутилася в ситуацію. Відтак наразі діти з цього табору переселені в інший дитячий оздоровчий заклад, з належними умовами проживання та оздоровлення.

Як повідомлялось, замість двомісних номерів дітей поселили у кімнати по 9 осіб.

Ось такі подушки видали дітям
На таких матрасах вони мали спати
А такими були санвузли

Дітям не можна підходити до вікон, бо вони можуть вивалитись, душем дозволено користуватись один раз на два дні, школярі голодні.

За словами самих учнів, під час зливи, вони були змушені підставляти відра під дірками з стелі, дошки підлоги прогнили і прогинаються під ногами, а до вікон їм забороняють наближатися, бо вони можуть впасти.

"Приміщення в аварійному стані. Коли йшов дощ, то кімнати заливало водою. Стеля прогнила. Постіль така, що страшно торкатися. Туалети - жахливі. До того ж по сусідству з нами ще один табір, там санвузлів взагалі нема і наші сусіди ходять до нас. Годують теж погано, воду доводиться купувати. По території бігають зграї бродячих собак. До моря хоч і не далеко, але нам не дозволяють купатися", - розповіли діти батькам, які телефонують їм ледь не щогодини.

Реклама:

Головне сьогодні