Комітет Ради відхилив "вбивчий" законопроект Лукаш про благодійність

— 18 вересня 2013, 17:50

Про це у Twitter написав депутат В’ячеслав Кириленко.

"Щойно завершили засідання Комітету культури по урядовому закону про благодійну діяльність(3100). Рішення одностайне: законопроект відхилити", - зазначив він.

[L]Як відомо, законопроект №3100, підготовлений Мін’юстом і внесений до Верховної Ради, пропонує кожні 850 грн, що спрямовуються на благодійність, завіряти у нотаріуса.

Крім того, за словами благодійників, законопроект також запроваджує корупційні схеми с землею та нерухомістю на базі благодійних фондів та організацій.

Благодійники написали відкритого листа до Кабміну, президента і депутатів з вимогою не допустити ухвалення документу, оскільки він вбиває благочинність в Україні.

Проти законопроекту виступили, зокрема, директор Українського форуму благодійників Анна Гулевська-Черниш, голова опікунської ради "Охматдиту" Оксана Корчинська, директор Фонду Ріната Ахметова "Розвиток України"Анатолій Заболотний, директор Української Біржі Благодійності Ірина Гуцал, виконавчий директор Фонду Братів Кличків Аліна Носенко, керівник програм Міжнародного фонду "Відродження" Олексій Орловський та інші.

У свою чергу у Мін’юсті заявили, що благодійники неправильно зрозуміли запропоновані зміни. Зокрема, за словами чиновників, вимога щодо нотаріального посвідчення договорів, згідно із вказаним законопроектом, буде поширюватись лише на благодійні пожертви валютних цінностей і не стосуватиметься інших договорів, які укладаються благодійними організаціями.

Втім, в Українському форумі благодійників наполягають, що у запропонованій нормі законопроекту жодного слова не вказано про обмеженість дії цієї норми лише для іноземної валюти.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні