МОН: при Табачнику деякі рукописи підручників навмисне не допускалися до конкурсу

— 23 червня 2014, 14:22

У такий спосіб рукописи зумисно не допускалися на конкурси підручників, йдеться у повідомленні прес-служби МОН у понеділок.

"Іноді організовувалися "розгромні" негативні рецензії, іноді фальсифікувалися протоколи. Весь масив цих рукописів розглянутий у міністерстві, і там, де були підстави, підручники отримали схвалення до використання", - зазначає прес-служба.

Під час громадської експертизи виявлені також корупційні схеми, пов’язані з фальшуванням документів стосовно цін на поліграфічні послуги й папір. Тож, особлива роль у вирішенні цього питання належить Державній акціонерній компанії "Укрвидавполіграфія".

МОН спонукало видавців переглянути кошториси на видання підручників для 6-х класів, на чому було заощаджено для Державного бюджету близько 12 млн гривень.

МОН також надало у відкритий доступ усю наявну інформацію щодо їх публікації, включно з рішенням Колегії та відповідними наказами міністерства.

Відомство відмовилося друкувати підручники для 4-х і 7-х класів через скарги видавців на непрозорість його проведення.

На відміну від ситуації з видруку підручників для 6-х класів, у МОН ще є час, аби ще раз оголосити конкурс за прозорими й відкритими процедурами. На цьому було заощаджено ще близько 200 млн. гривень.

[L]Як повідомили "Українській правді. Життя" в Міністерстві освіти і науки, директора Інститут Інноваційних технологій та змісту освіти Олександра Удода відсторонено від керівництва ІТЗО.

В.о. директора Інстутиту є Казимир Левківський.

Минулого року довкола якості шкільних підручників зчинився гучний скандал.

Підручники з математики для першого класу написані незрозумілою для першокласника мовою та з помилками, така ж ситуація і з "Математикою" для другого класу авторства Рівкінд та Оляницької.

Тоді директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Олександр Удод вперто повторював, що помилок немає, а ті зауваження, які лунають, стосуються друкарських помилок.

Критику підручників він пов’язував з нецивілізованою конкурентною боротьбою.

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник сказав, що мимодруки у підручниках були через те, що авторка "Математики" хворіла.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні