Український фотограф переміг у престижному конкурсі

— 26 червня 2014, 12:28

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний менеджер міжнародного фестивалю фотожурналістики Visa pour l'Image Жан-Франсуа Леруа.

Перемогу українському фотографові привнесли роботи про події революції в Україні.

Як зазначив Маким Дондюк, перемога у конкурсі стала для нього повною несподіванкою.

"Я ж не подавав роботи на здобуття цієї премії. За умовами конкурсу, кандидатів висувають редактори журналів. Щойно дізнався, що мою кандидатуру запропонував фоторедактор "Парі Матч" Джером Хаффер", - сказав Максим у коментарі "Телекритиці".

За умовами конкурсу, єдиний переможець отримає вісім тисяч євро. Урочиста церемонія пройде у вересні.

"Конкурс молодих фотографів "Вілле де Перпіньян"" засновано у 2006-му році. Віднедавна він носить ім`я французького репортера Ремі Ошліка, який загинув у 2012 році час обстрілу повстанцями сирійського міста Хомс.

Це вже не перша перемога Максима Дондюка у міжнародному фотоконкурсі. Зокрема, документаліст із серією робіт про епідемію туберкульозу в Україні завоював нагороду Healthy World Photo Competition, здобув гран-прі національної премії РФ "Лучший фотограф".

[L]Він також став фіналістом премії Photo Evidence Book Award 2012. У його послужному списку є і "Премія досконалості" Picture of the Year International (POYi)-2012.

Документаліст також переміг на 5-му Міжнародному фестивалі фотожурналістики "Вильнюсский фотографический круг-2011".

Мультимедійний проект Дондюка здобув перше місце на "Чернігівфотофесті-2011". Роботи документаліста были відзначені журі конкурсу Yonhap International Press Photo Awards (Південна Корея). Також Максим Дондюк став фіналістом Pikto International Competition (Канада).

"Українська правда. Життя", "Телекритика"

Реклама:

Головне сьогодні