Повернення до мирного життя. Виступи на TED

Міжнародна неприбуткова конференція TED, присвячена ідеям, які варті поширення. Українська правда. Життя уже публікувала виступи спікерів цієї знаменитої конференції, де вони діляться досвідом, знаннями та ідеями, однак під час доповіді не мають права рекламувати себе чи власні продукти.

Виступи, які ми пропонуємо переглянути, – це історії людей, які зіштовхнулись із жахіттями війни чи її наслідками. Людей,які прагнуть допомогти іншим повернутись до мирного, повноцінного життя.

Інге Міссмал ділиться досвідом боротьби із відчаєм, депресією та безвихіддю в Афганістані. Вона розповідає про те, як допомогти людям подолати шок і відновити впевненість в собі та безпечному майбутньому, а також про створення в країні системи психосоціальної допомоги.

У своєму виступі Джейк Вуд акцентує на тому, як допомогти колишнім воєнним повернути відчуття колективу, самоповагу, ціль. Він розглядає залучення ветеранів до рятувальних робіт під час природніх лих, як один із таких способів.

[L]Зайнаб Селбі, засновниця організації Women for Women International , яка допомагає жінкам, що пройшли жахіття війни, розповідає про найбільші страхи. Про історії жінок, які вели власну боротьбу проти війни, допомагали своїм дітям впоратись із неймовірним жахом, який охоплював під час бомбардування чи відімкнення електроенергії.

Дін Кемен розповідає про те, як сила духу покалічених вояків, надихнула його на створення унікального протезу руки за неймовірно короткий час.

Уес Мур, який воював у Афганістані, розповідає, як небайдужі люди можуть допомогти ветеранам, які повернулись із зони конфлікту, але війна продовжує тривати у їх думках; чому люди записуються до лав армії та про цілющу силу спорту.

Журналіст і документаліст Себастьян Юнгер пояснює, чому важче пережити відчуження після повернення додому у мирне суспільство, ніж бойові дії. Він акцентує на формуванні відчуття братерства під час війни.

Еммануель Джал в доповіді Про що співає дитя війни розповідає про власне дитинство повне жорстокості, болю та люті, про ненависть та прагнення помсти, про життя дітей-солдатів та як музика допомогла змінити його життя.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні