На фестивалі Kazantip жаліються на високі ціни та жорсткий контроль

— 25 серпня 2014, 21:50

Ієрархи грузинської православної церкви постійно проводять акції протесту, закликаючи припинити "свальний гріх" і скоріше виїхати з Грузії. Ініціатори Kazantip визнають, що дещо розчаровані таким прийомом, і не виключають можливості відмови в подальшому від проведення фестивалю в Грузії, пише Радіо Свобода.

Судячи з заяви учасників фестивалю електронної музики Kazantip, головними проблемами на нинішньому фестивалі, який вперше проводиться на грузинському курорті Анаклія (біля кордону з Абхазією), стали надмірно високі ціни в місцевих магазинах і кафе, в тому числі на питну воду, а також жорсткі заходи, прийняті місцевою поліцією.

Молоді люди скаржаться, що їм не дають публічно цілуватися, роблять зауваження, якщо вони лежать на землі або на асфальті, а представники церкви постійно влаштовують акції протесту біля входу в "республіку Kazantip", погрожуючи молодим людям страшною карою за розпусну поведінку. З цієї причини місцева молодь, що бере участь у фестивалі та розкуповує візи в "республіку Kazantip" не настільки активна, як хотілося б організаторам.

В ході барвистого шоу сталося кілька бійок, а поліція заарештувала і вигнала з території фестивалю трьох громадян Kazantip, підозрюваних у вживанні наркотиків. У Грузії діє дуже суворе антинаркотичне законодавство, і затриманим навіть за вживання так званих "легких наркотиків" може загрожувати тюремне ув'язнення.

Фестиваль, що розпочався 20 серпня, завершується в кінці місяця, але деякі вже зараз покидають Анаклію, посилаючись на те, що в Грузії відсутній той непередаваний дух безмежної свободи, який був притаманний Kazantip у Криму.

Як відомо, раніше музичний фестиваль "Казантіп" проходив в Криму у селі Поповка. Він переїхав до нового чорноморського курорту в Грузію, місто Анакліа. Свято музики розпочнеться з 20-го по 30-те серпня. Головні події фестивалю відбудуться 23 серпня - Апофеоz #1 та Апофеоz #2 - 30 серпня.

Пізніше, на своїй сторінці у Facebook, президент фестивалю Микита Маршунок написав, що Росія просить молодіжний музичний фестиваль "КаZантип" повернутися до Криму і врятувати Крим "від повнісінького провалу туристичного сезону".

Реклама:

Головне сьогодні