Проти Табачника розслідується справа, пов'язана з підручниками – СБУ

— 8 жовтня 2014, 14:04

Провадження було відкрито ще 19 червня цього року, матеріали передано до Генпрокуратури, досудове слідство триває, йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, дії Дмитра Табачника призвели до привласнення керівництвом Державної наукової установи "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти" та Державного спеціалізованого видавництва "Освіта" бюджетних коштів у розмірі близько 2,76 млн. грн. у ході виготовлення підручників за державним замовленням.

Раніше повідомлялось, що у 2010-2014 роках в Інституті інноваційних технологій і змісту освіти МОН накопичилися десятки рукописів, що навмисно не розглядалися й складалися у "довгу шухляду".

У такий спосіб рукописи зумисно не допускалися на конкурси підручників

Минулого року довкола якості шкільних підручників зчинився гучний скандал.

Підручники з математики для першого класу написані незрозумілою для першокласника мовою та з помилками, така ж ситуація і з "Математикою" для другого класу авторства Рівкінд та Оляницької.

Тоді директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Олександр Удод вперто повторював, що помилок немає, а ті зауваження, які лунають, стосуються друкарських помилок.

Критику підручників він пов’язував з нецивілізованою конкурентною боротьбою.

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник сказав, що мимодруки у підручниках були через те, що авторка "Математики" хворіла і звинуватив журналістів у непрофесійності.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні