У міжнародному конкурсі "Вікі любить пам'ятки" перемогло фото з України. Фото

— 24 грудня 2014, 16:45

Про це повідомляє ГО "Вікімедія України". Як йдеться у повідомленні, журі було особливо вражене композицією фото та грою світла.

У більшості країн конкурс тривав із 1 по 30 вересня 2014 року. Понад 9 тисяч фотографів завантажили під вільною ліцензією на Wikimedia Commons понад 321 тис. фотографій історичних будівель, пам'ятників та об'єктів культурної спадщини з 41 країни, щоб використовувати їх у статтях Вікіпедії та інших проектах, що працюють над поширенням вільних знань.

Конкурс організовано у 41 країні-учасниці, кожна з яких зосереджена на своїх національних пам'ятках з власними призами. Цього року кожна країна-учасниця представила 10 номінантів міжнародному журі, яке обрало зображення-переможця конкурсу. Серед держав, які приймали участь у заході, вперше з'явились Албанія, Ірак, Ірландія, Косово, Ліван, Македонія, Пакистан та Палестинська автономія.

Як відомо, нещодавно було оголошено результати іншого міжнародного конкурсу "Вікі любить Землю". У ньому також перемогла фотографія з України. На ній було зображено "Вид на Карпатський національний природний парк з Говерли" Дмитра Балховітіна.

Конкурс уперше було організовано у 2010 році в Нідерландах, тоді було зібрано 12 500 зображень голландських пам'яток. Протягом останніх чотирьох років більше 1,1 млн. зображень було представлено на конкурсі.

Перша десятка переможців виглядає так:

1-е місце — Святогірський монастир, Святогірськ, Україна, автор фото — Костянтин Брижниченко

2-е місце — Північний вокзал Парижа, Франція, автор фото — MrsEllacott (7-е місце у французькому конкурсі)

3-є місце — Колишній торговий порт містечка Євік на березі Ульсфйорду, район Тромсе, Норвегія, автор фото — Сірі Улдаль (7-е місце у норвезькому конкурсі)

4-е місце — Стара хатина пастуха Батцен у Брегенцькому лісі, Шрекен, земля Форарльберг, Австрія, автор фото — Фрідріх Берінгер (9-е місце в австрійському конкурсі)


5-е місце — Фортеця Монфор на сході сонця, Ізраїль, автор фото — Еран Фельдман (переможець ізраїльського конкурсу)


6-е місце — Гора святого Михаїла, Корнволл, Велика Британія, автор фото — Fuzzypiggy (переможець британського конкурсу)


7-е місце — Тауерський міст на світанку, Лондон, Велика Британія, автор фото — Fuzzypiggy (3-є місце в британському конкурсі)


8-е місце — Вентилі вікторіанської епохи в лазні "Вікторія", Манчестер, Велика Британія, автор фото — RevDave (8-е місце в британському конкурсі)


9-е місце — Інтер’єр театру Ромеа, Мурсія, Іспанія, автор фото — Педро Пачеко (8-е місце в іспанському конкурсі)


10-е місце— Інтер’єр церкви святого Петра, Теруель, Іспанія, автор фото — Дієго Дельсо (переможець іспанського конкурсу)

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні