"Грудне вигодовування - не статевий акт, який має бути прихований" - фотопроект

— 13 липня 2015, 12:44

Натхненне різними творчими проектами, присвяченими даній темі, німецьке товариство грудного вигодовування вирішило створити свою добірку світлин годуючих мам, а Ерін погодилася бути фотографом, пише The Huffington Post.

Під час фотосесії, жінки охоче ділилися своїми історіями про грудне вигодовування, тіла та втрати.

"Енергія між мамами та немовлятами була просто чудова", - ділиться Ерін. Вона також додає, що після публікації світлин, вона отримала безліч позитивних відгуків від мам по всьому світу. Ерін вирішили розширити фотопроект історіями мамусь, бо її надихнули розповіді про те, що грудне вигодовування та позитивний погляд на власне тіло стає нормою.

У проекті "Women in the Wild" взяла участь 51 мама із різних куточків світу.

Для кожної сесії, фотограф просила вдягати те, в чому мами почувалися б найбільш комфортно. І в той час, як деякі лишалися повністю одягнені, деякі жінки роздягалися до спідньої білизни. "Я сподіваюся, що проект допоможе людям побачити грудне вигодовування як природній акт годування дитини, а не статевий акт, який мусить бути прихований", - додає вона.

Леа

"В мене є питання до мого тіла і вони були завжди, до дітей, ще у шкільні роки. Я пообіцяла собі в 25, що я вийду з зони комфорту. Я отримаю впевненість в собі цього року. Я роздяглася перед абсолютно незнайомою людиною та годувала свого 11-місячного сина".

Скарлет

"Я боролася зі своєю вагою, відтоді як народила свою першу дитину. Але чим більше я дорослішала, тим більше я приймала все своє тіло, в якому жили два моїх прекрасних чоловічки. Мої розтяшки та зайва шкіра - є постійними нагадуваннями про дива, якими благословив мене Господь".

Джеймі та Кортні

"Мої стосунки із грудним вигодовуванням були дуже надихаючими. З перших днів немовляти я почувалася супержінкою, яка ростить людину виключно на молоці. Я була її рятувальним колом протягом 16-ти місяців. І я зараз бачу, як важливо мати партнера, який тебе підтримує. Без її фізичної та емоційної підтримки, я була би більш схильна зупинитися".

Ардра

"Ми всі разом змусили мене почуватися єдиним голосом, щоб показати всім матерям, що те, що ви робите для своєї дитини - це ОК, неважливо де ви знаходитесь, або хто вважає це поганим. Робіть це для вашої дитини. У пишайтеся цим".

Лея

Це дивовижний проект, покликаний нормалізувати годування грудьми та показати іншим, який красивий зв'язок між матір'ю і їх дитиною. Він має допомогти такій матері, як мені, отримати впевненість".

Кімберлі

"Після 40 комбінованих місяців грудного вигодовування, більшого контроля над собою було годі й шкуати. Я дала життя двом прекрасним дітям. Я дала їм сили".

Ешлі

"Грудне вигодовування темношкірої жінки має свої проблеми. Роками темношкірі годуючі мами були міфом, казкою, небаченим досі. Але сьогодні я стою тут, щоб сказати вам, що вони це роблять".

Ешлін

Грудне вигодовування моїх малюків стало чимось, що просто вкоренилося в мені. Я завжди знала, що вигодовування - це довгострокова перспектива. Я була благословенна легким початком і дивовижною системою підтримки. Я знаю, не всім так пощастило. Я знаю, цей зв'язок є дуже бажаним, і я плекаю його кожен день".

Ліліана

Амбер

"Вперше я стала матір'ю через насильницькі стосунки у 19 років. Тоді я відкрила очі і зрозуміла, наскільки я сильна. Тоді я почала любити кожен свій недолік. Я знала, що маю навчитися любити себе, аби розірвати це коло насильства для свого сина. Я маю показати йому, як жінки заслуговують піклувння. Всі жінки гарні, ми повинні прийняти все, що сприймається як недолік, бо ми вчимо наших дітей дивитися самих на себе і ставитися до інших".

Як відомо, нещодавно на "Українській правді. Життя" розгорнулася дискусія щодо грудного вигодовування у публічних місцях. Так, автор статті "Этикет: грудное кормление в публичных местах" Анна Чаплигіна підняла питання етикету і грудного вигодовування у публічних місцях.

Натомість Анастасія Сальникова, у відповідь на цей матеріал озвучила кілька коментарів і розпочала дискурс щодо материнства, який переважає у суспільстві.

Фотопроект про грудне вигодовування Іветте Івенз.

Реклама:

Головне сьогодні