Посольство США закликає своїх громадян не відвідувати окупований Крим та псевдо-фестивалі

— 20 серпня 2015, 14:12

"Крим залишається українською територією, і цей захід проводиться без дозволу уряду України. Його не слід плутати з офіційним фестивалем "Джаз Коктебель", який відбудеться в українському містечку Затока поблизу Одеси 23-30 серпня", - йдеться на сайті посольства.

Посольство також зазначає, що уряд України може заборонити в’їзд до країни будь-якому іноземцю, який відвідував окупований Крим без проходження офіційного українського контрольно-пропускного пункту, а згодом може заборонити в’їзд таким іноземцям до України терміном на п’ять років.

"Посольство нагадує громадянам США, що Сполучені Штати і Європейський Союз запровадили далекосяжні санкції відносно діяльності в Криму у відповідь на російську окупацію і спробу анексії цього регіону. Громадянам США заборонено законом надання послуг на території Криму", - повідомляють в організації.

Як відомо, раніше Міністерство культури України звернуло увагу іноземних артистів на те, що поїздка до окупованого Криму та участь у так званому "Koktebel Jazz Party" не погоджена з українською стороною.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні