Дослідники визнали спів найкращим способом потоваришувати

— 30 жовтня 2015, 12:28

Люди, які відвідували вокальний клас стали ближчими, навідміну від тих, хто ходив на курси із мистецтва чи інші, повідомляє The Independent.

В ході експерименту дорослим було запропоновано оіцінити наскільки близькими вони відчували людей зі свого класу за шкалою від 1 до 7 на початку навчання та пізніше.

Через місяць, "співаки" скзали, що на дві цифри стали ближчими до своїх нових знайомих, навідміну від "художників" та "письменників".

Таким чином виявилося, що спів став однозначно найшвидшим способом завести нових друзів. Крім того, музика збільшує позитивний ефект та поліпшує настрій.

Лікарі рекомендують активно "обростати" друзями, адже самотність не менш шкідлива, ніж зайва вага, пиятика та паління. Причому думати про це треба уже в 20 років.

Як виявили вчені, якщо в цьому віці людина не оточена купою приятелів, це може свідчити про те, що згодом вона може опинитися у зоні ризику та померти передчасно.

Крім того виявилося, що люди, які живуть у соціальній ізоляції, мають удвічі вищі шанси померти від захворювань серця, ніж ті, що входять до міцного соціального кола.

Ще один цікавий факт: регулярні прогулянки здатні знизити ризик інфарктів, інсультів та раку. Надто коли гуляти на самому, а в хорошій компанії, підкреслюють науковці. Дослідники з Університету Нової Англії вважають, що лікарям варто "призначати" регулярні групові прогулянки в якості тонізуючого засобу.

Реклама:

Головне сьогодні