Слідкуймо за руками: найпоширеніші помилки мови тіла

— 16 листопада 2015, 16:07

Часто ми самі не усвідомлюємо, коли подаємо неправильні сигнали. Найпоширеніші помилки назвала експерт із мови тіла Ванесса Ван Едвардс.

Про це пише The Huffington Post із посиланням на Allure.

Стискання губ

Якщо, наприклад, у вас на губах свіжий шар бальзаму, ви, самі того не помічаючи, можете стискати губи, терти одна об одну. А співрозмовник може зробити висновок, що від нього щось приховують.

"Стискання губ – це те, що люди зазвичай роблять, коли намагаються приховати інформацію. Ми робимо це підсвідомо, наш мозок ніби каже губам: "Нічого не кажіть! Стуліться!", - каже Ван Едвардс.

Погляд над окулярами

"Коли ви споглядаєте на когось понад своїми окулярами, навіть, якщо ви такого не мали на увазі – це справляє враження критичного погляду", - попереджає експерт.

Вона радить дивитися людині в очі, а окуляри під час розмови знімати або піднімати нагору.

Гра з прикрасами

Жінки часто машинально граються з сережками, намистом чи браслетами, мимохіть надсилаючи співрозмовнику флюїди флірту. Зап’ястки, шия та волосся – це "феромонні" зони, пояснює Ван Едвардс.

"Таке годиться для побачень, але будьте дуже обережні, щоби випадково не торкатися прикрас у цих зонах, коли спілкуєтеся з колегами чи друзями", - зазначає вона.

Гра з волоссям

"Наші очі природно слідкують за предметами, які рухаються. Щоразу, як ви торкаєтеся волосся, ви відволікаєте людину, з якою говорите", - каже спеціаліст.

"Доторки до волосся – навіть якщо насправді ви не знервовані – виглядає як заспокійливі жести. Коли ви несвідомо торкаєтеся волосся або хочете додати зачісці об’єму, насправді ви послаблюєте власну впевненість", - додає вона.

Нагадаємо, коли збираєтеся на співбесіду, пам'ятайте не лише про свою мову тіла, а й про те, що інтервю'ери - теж люди, отже, необ'єктивні. Але є лайфхаки, як використати це.

Реклама:

Головне сьогодні