Грудне годування як воно є: серія щирих фото про мам

— 17 листопада 2015, 16:05

Адже у житті мами, котра годує грудьми, особливо якщо дитина в неї не одна, є і безлад, і втома, і скуйовджене волосся, і патьоки молока на одязі.

Свій проект Блейк назвала "Як виглядає грудне вигодовування?", пише The Daily Mail.

"Мені набридло бачити зображення, котрі для більшості жінок не передають реалій грудного вигодовування. Цей проект про грудне вигодовування в усьому його прекрасному гармидері.

Він про втомлені очі та відсутність макіяжу. Він про патьоки молока та неохайну зачіску", - поділилася фотограф.

"Він про те, щоби задовольняти всі потреби 2-річки, водночас намагаючись нагодувати новонародженого", - додала Сюзі.

На її світлинах є немитий посуд, невипрана білизна та розкидані по хаті іграшки.

Блейк вважає, що хоча зіркові мами власним прикладом та медіа красивими картинками стараються популяризувати грудне вигодовування, відфотошоплені, нереалістичні картинки можуть негативно позначатися на самооцінці жінок. На її думку, вони ставлять перед мамою, котрій і так нелегко, додаткове завдання: красиво виглядати, коли годуєш.

"Жінки, котрі намагаються годувати грудьми, мають бачити фото і думати: "Я можу себе з нею ідентифікувати". Я би хотіла, щоби всі люди визнали, що грудне вигодовування – це норма", - зазначила Блейк, котра сама має двох дітей.

Власне, з автопортретів, коли її синові Хав'єру було 8 місяців, вона й розпочала цей проект.[L]

Блейк вважає, що матері, які годують грудьми, потребують великої підтримки з боку близьких, друзів та суспільства в цілому.

Нагадаємо, тема грудного годування в публічних місцях в останні роки є темою для палких дискусій, цікавих фотопроектів та флешмобів.

Реклама:

Головне сьогодні