Полтава замовила логотип міста у Лєбєдєва. У Міськраді відхрещуються

— 25 січня 2016, 16:42

"Лєбєдівський" логотип Полтави сформований на "основі давнього герба козацького міста ХVІІ століття (нинішнього офіційного герба Полтави) та поєднує ключовий його елемент - лук з напруженою до низу стрілою в обрамленні смарагдової зелені міста".

На офіційному сайті студії також є інформація про логотип і його розробників. Зокрема, там є і інструкція про те, як його використовувати.

Як розповів "Українській правді. Життя" засновник бренду одягу "Chapaev Street" Павло Клодніцкі, вони мають серію гербів України, створених у дуже схожій стилістиці. Серія називається "United colors of Ukraine" і є доволі відомою. Кілька зображень використовувалися навіть при оформленні заходів за участі президента України.

"В даному випадку мені здається має місце плагіат з боку студії Артемія Лебедєва - дуже схожі стилі, та й виконання практично ідентичне. Минулого літа я надсилав ряд зображень серії в студію Артемія Лебедєва в рубрику "Бізнес-Лінч" (ця рубрика призначена для отримання оцінки Артемієм або експертами його студії графічних робіт). Відповіді не надійшло ні публічної, ні непублічної. Я думаю, вони просто використовували стиль, при чому вже відомий в Україні стиль", - каже він.

[L]Видання Depo.Полтава раніше спробувало отримати офіційний коментар щодо цієї інформації, але у Полтавській міськраді скандал не коментують.

Прес-служба категорично відмовлялася від будь-якого підтвердження чи спростування інформації з приводу "російського" лого. Натомість там пообіцяли зібрати прес-конференцію та відкрити всі карти журналістам.

Пізніше уже з'явилася інформація про те, що жодної копійки не було витрачено з бюджету і "не могло бути витрачено в принципі, адже ніхто із виконкому не був у курсі того, що відбувається". Про це повідомила заступник мера Світлана Тарашевська, яку цитує Poltava.to.

Рішення про розміщення логотипу прийняв начальник відділу туризму та культурної спадщини управління культури Полтавського міськвиконкому Віталій Павлов. Заступник мера тепер допускає, що відповідальність винного може закінчитися його звільненням за власним бажанням.

Сам Павлов каже, що студія розробила логотип безкоштовно.

Нагадаємо, Артемій Лєбєдєв підтримує анексію Криму і, зокрема, розробив логотип для окупованого півострова.

У травні 2015 року він звільнив директора київського офісу Петрова через те, що той підтримав вшанування героїв Небесної сотні.

Зокрема, за його словами, в блозі одного із співробітників київського офісу (мається на увазі пост Петрова - ред.), який називає "Росію Рашкою", він прочитав текст, який здався йому фашизмом.

"Е...й насос! Кисєльов прямо має порозовіти від того, що він не такий вже і піз...ол. Комусь це здається милим, а мені це здається фашизмом. Фашизм ближче, ніж нам здається. І він є в кожній країні. Але в студії у мене до проявів фашизму нульова терпимість. Чи можна бути звільненим за думку? Однозначно так", - написав тоді він.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні