З новими навчальними програмами для 1-4 класів можуть ознайомитися всі охочі

— 11 серпня 2016, 10:46

Дізнатися більше про те, які нововведення відбулися у предметах початкової школи можна у докладних описах програм за посиланням.

"За оновленими програмами для 1-4 класів діти навчатимуться вже з 1 вересня. Це оновлення – лише перший крок. Наступного тижня МОН презентує концепцію нової української школи.

Передбачені нею зміни будуть системно запроваджуватися з 2018 року. Але діти вчаться вже зараз, вони не можуть чекати. Тому оновленням програм початкової школи ми показуємо напрям змін", – розповів заступник міністра освіти Павло Хобзей.

4 серпня колегія МОН ухвалила 13 оновлених програм для початкової школи.

Новації покликані зробити навчальний процес логічнішим та дати більшу свободу викладачеві, оскільки кожен клас має індивідуальні особливості.

[L]"Підручники залишаються ті самі, стандарти навчання ті самі, і корекція програм зроблена в межах стандарту.

У серпні в кожній області відбудуться конференції для вчителів, які мають три головні питання: готовність до нового навчального року, концепція нової української школи, яку ми презентуватимемо, та програми початкової школи", –розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич в інтерв'ю "Українській правді. Життя".

Програми синхронізуватимуться із віковими особливостями дітей. Для цього експерти перенесли деякі теми у старші класи та скасували вимоги, що ставилися перед молодшими школярами.

В оновленнях не буде найбільш травматичних для дітей підходів у навчанні. Учні початкових класів не читатимуть на швидкість, не здаватимуть нормативів на фізкультурі.

Батьків проситимуть повідомляти, якщо вчителі відмовляютимуться навчати за оновленими програмами.

"Не можна скочуватися в крайність, коли батьки диктують вчителеві,як навчати дітей, тому що кожен має займатися своєю справою. Але займатися своєю справою треба професійно і кваліфіковано, зауважила Гриневич.

Наступного тижня у відкритому доступі також з’являться зміни до вимог оцінювання досягнень учнів та методичні рекомендації для вчителів.

Реклама:

Головне сьогодні