Тест

Богомолець передумала. Нардеп то погоджується, то протестує щодо відкритих реанімацій

Наприкінці 2015 року благодійний фонд "Таблеточки" звернувся до Ольги Богомолець щодо порушень прав на сумісне перебування дітей, батьків та опікунів у лікарнях.

У відповідь на лист фонду (21 грудня 2015 року), Богомолець обіцяла ініціювати створення при МОЗ робочої групи для вирішення проблеми доступу до анестезіологічних відділень та інтенсивної терапії.

В офіційному листі нардеп також зазначила, що члени комітету з питань охорони здоров'я Верховної Ради залучатимуть до вирішення проблеми тодішнього міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі.

Богомолець обіцяла ініціювати створення при мінохорони здоров'я робочої групи для вирішення проблеми доступу до анестезіологічних відділень та інтенсивної терапії. Для збільшення натисніть на зображення

[L]Учора ж Богомолець заявила, що комітет свідомо не підтримує законопроект, який дозволяє відкритий доступ родичам в реанімаційні відділення.

Депутатка також виклала статтю, у якій йдеться про побиття в. о. завідувача реанімаційного відділення Житомирської обласної лікарні.

Неприйняття ідеї відкритих реанімацій вона пояснила так: "саме розуміючи небезпеку для роботи і життя лікарів і здоров'я інших пацієнтів, яку може створити неконтрольований доступ не підготовлених родичів в відділення де кожна секунда роботи лікаря є золотою".

"Я особисто приношу своі співчуття лікарю, який зазнав травм! Та буду вимагати від правоохоронних органів жорсткого покарання особи, яка паралізувала роботу цілого відділення і нанесла тілесні ушкодження моєму колезі", - додала Богомолець.

Зв'язатися з Ольгою Богомолець, щоб уточнити, чому вона передумала та чи може один випадок бути приводом для спростування підтримки реформи, не вдалося.

Її телефон не відповідає.

"Українська правда. Життя"