Тест

Мінфін обіцяє весь фонд стипендій "роздати" кращим і пільговикам

Таку обіцянку озвучив заступник міністра фінансів Сергій Марченко на круглому столі у вівторок в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми не будемо підтримувати ситуацію, коли підтримується сірість, і 75% студентів отримують стипендію просто тому, що вони вчаться. Це неправильно, просто смішно – ми утримуємо всіх студентів за рахунок кращих. Тому ми будемо підтримувати кращих, а стипендіальний фонд мінятися не буде", – сказав він.

За його словами, Міністерство фінансів і Міністерство освіти і науки обговорюють варіанти реформування системи виплати стипендій, щоб забезпечити ефективне витрачання наявних бюджетних коштів.

[L]Марченко вважає, що повинна бути соціальна стипендія для студентів, яким необхідна матеріальна підтримка, і стипендія академічна, для тих студентів, які показують високі результати в навчанні.

Заступник міністра підкреслив, що мова не йде про зменшення загального стипендіального фонду.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів пропонує урізати витрати на стипендії з нового бюджетного року.

У Міносвіти ж повідомили, що ініціативу Мінфіну не підтримують.

"МОН не розробляв і не ініціював проектів нормативно-правових актів, спрямованих на зниження рівня забезпечення стипендіями учнів та студентів", – відповіли у міністерстві на запит "Української правди. Життя".