У Криму вирішили відмовитися від слова "флешмоб"

— 20 жовтня 2016, 12:50

Діалог між чиновниками стався під час розгляду питання про майбутнє святкування Дня народної єдності в Криму 4 листопада, повідомляє Крым-информ.

Дмитро Полонський нагадав, що раніше Радмін прийняла постанову, де чітко викладено порядок проведення та організації заходу.

"Традиційно основні заходи пройдуть в Сімферополі: у нас будуть і хід, і мітинг, буде флешмоб хороводів народів Росії і так далі", – сказав віце-прем'єр.

Однак його перервав Сергій Аксьонов, який запропонував замінити у мові запозичені слова.

[L]"Дмитре Анатолійовичу, імпортозаміщення. Слово "флешмоб" треба з лексикону видалити", – сказав він.

"Народна забава!" – одразу ж знайшовся відповідник.

"У мене теж є слова-паразити, але пора вже припиняти", – завершив думку Аксьонов, після чого Полонський констатував: "Народну забаву проведемо – хоровод".

Раніше також повідомлялося, що у Москві фанати онлайн-ігор замість покемонів можуть ловити Пушкіна, Наполеона та Віктора Цоя. Департамент інформаційних технологій Москви підготував аналог гри Pokémon Go, Розробники оновили версію додатка "Дізнайся Москву. Фото" за принципом гри, яка захопила увесь світ.

Ішлося й про те, що в Єкатеринбурзі місяці заарештували відеоблогера Руслана Соколовського, якого звинувачують в екстремізмі і образі почуттів вірян, а приводом для порушення кримінальної справи стало відео, на якому він ходить по храму і грає в Pokémon Go.

Реклама:

Головне сьогодні