Простіше, ніж 2+2. У мережу виклали відео для вчителів математики 1-4 класів

— 27 жовтня 2016, 13:00

Про те, як учителям розібратися в новаціях програми з математики у початковій школі йдеться у спеціальних відео.

Ролики із поясненнями від професорки ПНПУ ім. К. Ушинського Світлани Скворцової доступні на порталі EdEra.

Наприклад, для розвитку у дітей здатності логічно та критично мислити, використовувати свої знання у побуті та вміти працювати в команді Скворцова рекомендує використовувати сюжетні задачі, які не лише допоможуть запам’ятати матеріал, а й дадуть можливість засвоїти наведені вище наскрізні вміння.

[L]"Сьогодні неможливо уявити повсякденну і професійну діяльність людини без використання математичних методів для розв’язування проблем, тому дитина має розуміти, як використовувати математику для успішного пізнання світу", – зазначила Світлана Скворцова.

Професорка також радить вчителям звернути увагу на рекомендований програмою "принцип ножиць", який допоможе максимально розкрити потенціал кожного учня, не завдаючи шкоди дитячій психіці.

ВІДЕО ДНЯ

"У класі завжди є учні з різними пізнавальними потребами та можливостями. Як вважають психологи, якщо взяти здібності найслабшої дитини за одиницю, то здібності найсильнішої вимірюватимуться 10 балами. І далі цей розрив лише збільшується, тому вчитель не може орієнтуватися на середнього учня, він повинен дати оптимальне навантаження кожному", – наголосила професорка.

Раніше з’явилися відеоматеріали до оновленої програми з літературного читання, на яких сучасні українські письменники особисто розказують про себе та свої твори. Також вчителі можуть використовувати ролики до програм із англійської мови.

У МОН наголошують, що відеоматеріали для вчителів до оновлених програм мають стати помічниками, які сприятимуть впровадженню змін, оскільки підручники у школах лишилися старими.

Реклама:

Головне сьогодні