9 помилок, яких припускаються протягом перших 10 хвилин робочого дня

— 8 листопада 2016, 08:00

Експерти оприлюднили 9 типових помилок, яких варто уникати для продуктивного робочого дня.

Про це пише BusinessІnsider.

1. Запізнюватися

Роботодавці більше цінують тих працівників, які приходять вчасно або на 10-15 хвилин раніше. Так, це нечесно, але правда саме така.

2. Ігнорувати колег

Якщо не вітатися з колегами вранці та не присвячувати кілька хвилин обміну останніми новинами, а просто мовчки сідати за стіл – стосунки у колективі ніколи не налагодяться, отже, й працювати буде важче.

3. Робити перерву на каву

Найкращий час для першої перерви на каву настає після 9:30.

Дослідники вважають, що гормон стресу – кортизол – виділяється із 8 до 9 ранку.

Якщо підживлювати цей процес кофеїном – організм припинить виділяти достатню кількість гормону і стане залежним від напою.

4. Відповідати на кожен лист в електронній пошті

Протягом перших 10 хвилин робочого дня потрібно проглянути листи, які надійшли на пошту, та розставити пріоритети. Це допоможе одразу відреагувати на нагальні питання та відкласти менш актуальні проблеми.

5. Починати роботу без плану дій

На початку робочого дня потрібно перевірити усі заплановані зустрічі, зробити необхідні дзвінки, розпланувати свій день не тільки за завданнями, які треба втілити, а й особливо звернути увагу на час.

6. Починати із легких завдань

Фахівці переконують, що на початку дня у людини є багато енергії для втілення складних завдань, а прості можна відкласти до кінця робочого часу, коли сил меншає.

7. Намагатися зробити все й одразу

Оскільки вранці ще є багато енергії, працівник може починати хапатися за все й одразу. Це виснажує – вважають експерти. Краще розставити пріоритети та ретельно покроково запланувати свій день.

8. Зосереджуватися на негативі

Не варто давати негативним подіям впливати на роботу. Щоб не мучили погані думки, психологи радять буквально "відкласти їх" подалі, уявляючи, що опускаєте у якийсь ящик.

9. Влаштовувати ділові зустрічі

Ранкові зустрічі можуть бути марнуванням енергії та когнітивних можливостей. Їх краще влаштовувати через кілька годин після початку робочого дня.

Не варто давати негативним подіям впливати на роботу. Фото Madhourses/Depositphotos

Корисне про роботу:

Реклама:

Головне сьогодні