7-річну Бану, відому за твітами з Алеппо, евакуювали

— 19 грудня 2016, 11:00

Близько 1200 людей, серед яких і родина Бани Алабед із дівчинкою, виїхали із Алеппо, пише The Independent.

Голова Американської медичної спілки у Сирії Ахмад Таракжі, написав у Twitter, що Бана у безпеці за межами міста, додавши світлину усміхненої дівчиники на руках у батька.

Новина почала поширюватися після того, як на околицях Алеппо помітили автобуси, які перевозили людей на підконтрольну урядові територію.

Евакуація поранених бійців та межканців території активних бойових дій була умовою, доданою до угоди про припинення вогню.

Раніше йшлося про те, що профіль 7-річної Бани Алабед зі східної частини Алеппо найчастіше цитують у ЗМІ, оскільки його авторка пише про свої страждання, просить усіх врятувати дітей міста від загибелі.

[L]У зв'язку із неймовірною популярністю повідомлень дівчинки ламаною англійською, виникло питання, чи справді твітить дитина, яка перебуває в облозі.

Проект журналістських розслідувань Bellingcat, що використовує дані з відкритих джерел, зокрема з соціальних мереж, дослідив, чи справді ці твіти англійською пише маленька дівчинка з оточеного східного Алеппо.

За три місяці на 7-річну Бану підписалося 284000 людей. Вона робила репости численних новинних повідомлень та написала більше 700 власних твітів.

@AlabedBana стала предметом безлічі різних новинних матеріалів – від коротких повідомлень до документальних фільмів та інтерв'ю через Skype. Вона викликала жвавий інтерес у різних політиків.

Дійшло аж до того, що Асад порівняв @AlabedBana і її профіль з "терористами або їхніми симпатиками". На цьому етапі Бана перестала бути простою дівчинкою, а її існування та політичний активізм стали загрозою для репутації самого Асада.

Реклама:

Головне сьогодні