Цирк у США показує на манежі слонів, які не страждають від дресирувань. ВІДЕО

— 21 лютого 2017, 15:44

Цирк у Денвері знайшов спосіб використовувати тварин у своїх шоу, не примушуючи їх страждати.

Слони на цирковій арені – лялькові, їх грають люди, йдеться на USAToday.

Гігантські маріонетки, які повторюють традиційний розмір слонів, у світлі суфітів створюють враження, ніби манежем дійсно крокують справжні велетні.

Артисти цирку одягають на себе корсети, які повторюють контури спини й ніг слона.

"Головне – дихати! – розповідає Генрі Майнард, один із акторів, який переодягається у слона. – Завдяки диханню ми показуємо, як почуваємося і що робитимемо далі".

Артисти цирку одягають на себе корсети, які повторюють контури спини й ніг слона. Фото usatoday.com

Генрі працює ще з кількома колегами, які відповідають за рух кінцівок лялькової тварини.

Глибокий вдих у них означає, що слон зараз має зробити крок уперед.

[L]"Ми часто опиняємося у дивних позах, тому намагаємося підтримувати форму. Наприклад, займаємося йогою та стретчінгом. Дивну річ люди часто говорять про нашу справу: "Якщо болить, значить усе робиться правильно", – ділиться Майнард.

В Україні ж у цирках можуть заборонити використання диких тварин.

28 грудня 2016 року Міністерство екології та природних ресурсів України підтримало ідею заборони використання диких тварин у цирках.

Раніше також ішлося про те, що лише 1% українців згоден з утриманням тварин у цирках. Під час опитування мешканцям усіх областей країни, окрім території окупованого Криму та зони АТО, поставили запитання: де, на їхній погляд, мають жити дикі тварини?

Також повідомлялося, що Верховна Рада отримала на розгляд законопроект №5283 – про заборону використання тварин пересувними цирками-шапіто.

Громадські активісти створили ініціативу для припинення дресирування тварин, залучення їх у циркові шоу та зареєстрували відповідну електронну петицію.

Реклама:

Головне сьогодні