Президент ще не підписав закон "Про освіту", його аналізують

— 18 вересня 2017, 13:44

Юристи адміністрації президента України аналізують прийнятий парламентом закон "Про освіту".

Про це заявляє представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко, яку цитує "Інтерфакс-Україна".

"Він вже знаходиться в президентській адміністрації. Юристи його аналізують, дивляться на предмет дотримання Конституції і окремі моменти.

Президенту відведено певний період на те, щоб його вивчити", – сказала Луценко на брифінгу в понеділок у Києві.

У той же час на сторінці законопроекту про освіту №3491-д на сайті парламенту не вказано, що документ спрямований на підпис президентові України.

[L]Його статус – "готується на підпис головою парламенту".

Закон "Про освіту" Рада прийняла 5 вересня.

Практично одразу дипломати Болгарії, Румунії, Греції та Угорщини закликали Україну не вводити мовні обмеження на освіту.

Міністерство закордонних справ Росії виступило із заявою, що основною метою закону "Про освіту" є встановлення в Україні "моноетнічного мовного режиму".

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич наполягає на тому, що ухвалена мовна стаття закону "Про освіту" відповідає Конституції України.

На зустрічі з представниками дипломатичних місій вона повідомила, що Україна готова надати Раді Європи для експертизи 7 статтю закону "Про освіту", яка регламентує мовне питання.

Гриневич зауважила, що поки невідомо скільки триватиме експертиза, але це не має впливати на процеси реформ в Україні.

В Україні налічується більше 400 тисяч дітей представників національних меншин, більше 90% з них – це представники російської спільноти в Україні, які навчаються в школах с російською мовою викладання.

Реклама:

Головне сьогодні