Катрін Деньов перепросила у жертв секс-злочинів за спотворення її тез

— 15 січня 2018, 16:45

Французька акторка Катрін Деньов розповіла, що тези відкритого листа, який вона підписала спільно із сотнею культурних діячок Франції, потрактували неправильно.

Катрін Деньов. Фото the-talks.com

Деньов перепросила у жінок-жертв сексуального насилля, яких зачепив оприлюднений минулого тижня лист, про "полювання на відьом" та "пуританство", нібито спричинені кампанією #MeToo.

Навздогін публічному зверненню, у якому йшлося, що зґвалтування – це злочин, а флірт та спроби звабити – ні, Деньов опублікувала у виданні Libération особисту заяву, йдеться на The Guardian.

74-річна акторка пояснила, що підписала публічного листа, тому що є проти "медіа лінчування" чоловіків за неналежну поведінку.

"Так, я підписала петицію, однак тепер абсолютно необхідно пояснити мою незгоду із тим, як окремі особи, які також підписали відкритого листа, взяли на себе повноваження спотворювати суть звернення і розповсюджувати цю думку у ЗМІ", – написала Деньов.

[L]Цими словами Деньов апелювала до слів радіоведучої Бріджит Ляе, яка під час ефіру на BFMTV сказала, що "зґвалтовані жінки могли переживати оргазм під час акту насилля".

Деньов сказала, що це ще "гірше, ніж плюнути в обличчя людині, яка постраждала від зґвалтування".

"Ці слова не тільки допускають жарти над людьми, які постраждали, вони ще й інших залучають до глузування над цим. Це негідно. Очевидно, ніщо у тексті нашого звернення не вказує на те, що сексуальне насилля – це добре. Якби так було – я б ніколи не підписала цього листа", – додала Деньов.

Нагадаємо, Деньов підписала відкритого листа, у якому йдеться про те, що "полювання на відьом", після скандалу із Гарві Вайнштайном загрожує сексуальній свободі.

Звернення спрямовувалося проти хвиль антинасильницьких кампаній #MeToo (французький аналог #BalanceTonPorc).

Раніше людей, котрі відкрито виступили проти сексуального домагання, започаткувавши флешмоб #MeToo, журнал TIME номінував "Людиною року".

Флешмоб #MeToo почала 15 жовтня відома акторка Аліса Мілано:

"Якщо ви постраждали від сексуального домагання чи нападу, напишіть "Я теж" (MeToo) у відповідь на цей твіт, ми побачимо реальний масштаб проблеми".

Крім того, акторки Меріл Стріп, Наталі Портман, Різ Візерспун, Емма Стоун, Ешлі Джадд, Єва Лонгорія, Керрі Вашингтон заснували рух проти сексуального насильства і дискримінації Time's Up.

1 січня вони опублікували в газеті The New York Times заклик підтримати їх і пожертвувати гроші в фонд, який буде надавати юридичну підтримку жертвам сексуальних злочинів.

7 січня на церемонії вручення Золотого глобуса акторки вирішили підтримати акції #MeToo and #TimesUp проти сексуальних домагань та дискримінації жінок, тож вбралися у чорне.

Реклама:

Головне сьогодні