Як гучність музики у закладах впливає на те, що ми замовляємо – вчені

3230
25 травня 2018

Ви можете здивуватися, коли дізнаєтеся, що ваш вибір між бургером і салатом, насправді не ваш.

Гучність, з якою грає музика у закладах громадського харчування, впливає на те, якій їжі ви віддаєте перевагу.

Фото monkeybusiness / Depositphotos

Це доводить нове дослідження, опубліковане у журналі Springer, доступ до якого має The Independent.

Протягом тижня учені провели два експерименти у кафе в Стокгольмі.

У середу вони вмикали фонову музику на гучності у 55 децебел – це гучність звичайної розмови. У п'ятницю ­– у 70 децебел – це максимальний шум роботи пральної машини.

При цьому плейлист був однаковим і в першому, і в другому випадку: грали поп-пісні, джаз, блюз.

Усі страви вчені розділили на три групи: корисні (салати та сендвічі з куркою), шкідливі (сендвічі з червоним м'ясом і тістечка) та нейтральні (чай, каву без цукру).

У "тихий" день корисні страви обирали 32% відвідувачів, шкідливі – 42%, а нейтральні – 26%.

Протягом "гучного" дня корисну їжу замовляли 25% людей, шкідливу – 52%, нейтральні – 23%.

Учені пояснюють, що гучна музика підвищує серцебиття та стрес, а м'яка – має заспокійливий ефект.

Саме тому у атмосферних і спокійних місцях ми більш уважні до того, що замовляємо.

Більше про кафе та ресторани:

🍰 Нове модне місце у Токіо: кафе на сміттєвому заводі ВІДЕО

🍰 Зручне місто: якими можуть бути кафе, дружні до дітей

🍰 З'їсти тарілку: у закарпатському ресторані звичайний посуд замінили на еко

🍰 Київський ресторан увійшов у топ найкращих піцерій Європи. РЕЙТИНГ

powered by lun.ua