Штучне сало та органічні чіпси: їх виготовляють у сумській лабораторії
Ще у травні доцент кафедри технології харчування Сумського аграрного університету Дмитро Бидюк розповідав УП.Життя про те, що його команда створила екопосуд, у якому можна заварювати чай і випікати.
Тепер студенти у його лабораторії створюють не лише екопосуд, а й штучне сало та органічні чіпси, розповів Дмитро УП.Життя.
"Ми розробили органічні чіпси з яблук та груш. А сало для м'ясокомбінатів – здорова альтернатива звичайному шпику.
Крім цього, шпик можемо робити з будь-якими смакам: звичайне солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності", – зазначив Дмитро.
Фото Спецкор |
Сало виготовляють з рослинного масла і желатину, повідомляє Спецкор.
Працюють у лабораторії і над розробкою біорозкладувальної плівки. Вона має стати замінником звичного целофану. Виготовляти з неї можна буде пакувальний матеріал, пакети чи харчову плівку.
Робота над органічними проектами у СНАУ триває вже другий рік поспіль.
У майбутньому команда Дмитра планує запатентувати технологію виготовлення екопосуду, після чого зможе розповісти, з чого саме він складається.