Увесь солодкий перець однаковий? Як один твіт спантеличив інтернет

3977
17 вересня 2018

У сезон на прилавках супермаркетів та ринках можна знайти перець різних кольорів – червоного, помаранчевого, жовтого та зеленого.

Чи задавалися ви питанням: це різні сорти чи просто відрізняється рівень їх стиглості?

У сезон на прилавках супермаркетів та ринках можна знайти перець різних кольорів

Блогерка Емі Еде поцікавилася цим питанням, але певно не надто глибоко.

"Гаразд, я щойно дізналася, що зелений перець стає жовтим, а потім помаранчевим, а потім червоним, – написала вона у своєту Twitter. – Це насправді все той же перець, але менш дозрілий. Мій мозок зірвався".

Це "знамените відкриття" вона зробила 11 вересня, і її пост став вірусним. За тиждень допис отримав 266 тисяч вподобань та 55 тисяч поширень.

Божевілля спробував зупинити ботанік Джеймс Вонг. Він взявся пояснити, що це не зовсім правда.

"Хоча це вірно, що зелені перці просто незрілі, – пише він. – Жовтий, апельсиновий і червоний перці – це генетично різні сорти при повній зрілості.

Їх ДНК зумовлює максимальну кількість пігментів, які вони можуть виробляти, що створює цю різноманітність у кольорі".

Заодно ботанік розвінчав теорію про те, що перці бувають "чоловічі" та "жіночі", як деякі рослини.

"Це означало б, що фрукти (а перець – фрукт, точніше навіть ягода) можуть розмножуватися один з одним. Вони не можуть", – уточнює Вонг.

powered by lun.ua