"Вносить баламутку в "чоловічий колектив"? Мережу обурило звернення депутата до жінки-колеги. ВІДЕО

— 18 жовтня 2018, 11:18

"Я отвечаю за то, что феминизм здесь не пройдет", – з такими словами звернувся колишній регіонал Володимир Мисик до депутатки Вікторії Пташник на засіданні Комітету з правоохоронної діяльності у Верховній раді.

Про це Вікторія написала на своїй сторінці у Facebook і виклала відео, на якому зафіксовані висловлювання депутата.

"У нас чисто мужской комитет", – наголосив він у відповідь на зауваження депутатки щодо необхідності скасування монополії державних установ в експертизі.

Крім того, Мисик пояснив, що жінки вносять "большую сумятницу в наш мужской коллектив".

При цьому голова Комітету Андрій Кожем'якін порадив депутатці зробити "тембр трошки нижче".

"Ні один депутат, ні один з присутніх чоловіків, які постійно підходять і запитують, як мені вдається виховувати маленьку дитину і працювати, не зробив йому зауваження.

Якщо депутати-чоловіки і далі будуть покривати мовчанням своїх колег, то про які європейські цінності та який парламентаризм можна тут говорити?" – написала Вікторія.

У коментарях користувачі Facebook почали обурюватися цим інцидентом.

Ліга захисту прав жінок "Гармонія рівних" звернулася до Комітету Верховної Ради з питань регламенту з проханням "проаналізувати факт ганебної поведінки народного депутата Володимира Мисика та покарати його за сексистські висловлювання на адресу колеги народної депутатки Вікторії Пташник".

Про це Ліга написала у Facebook.

В організації зазначають, що поведінка Мисика порушує:

  • статтю 8 Закону України "Про статус народного депутата України", яка вказує, що парламентар мусить "поважати честь і гідність інших народних депутатів";
  • Закон України "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні" й підпадає під законодавче визначення поняття "утиск".

Нагадаємо, у лютому 2018 року президент Петро Порошенко запросив журналістку видання "Детектор Медіа" Марину Баранівську провести з ним день, щоб подивитися як він живе.

При цьому президент застосував до журналістки звернення "дорогенька": "Проїдьте, будь ласка, подивіться… Ключова позиція, дорогенька моя, ми маємо змінити з вами країну".

У березні президенту нагадали, що сексизм у сучасному світі неприпустимий. З нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок, який Україна та світ офіційно святкують 8 березня, випустили футболки з написом "Я тобі не дорогенька".

Реклама:

Головне сьогодні