Про Гаррі Поттера на лекціях з права: в індійському виші запускають новий курс

— 30 жовтня 2018, 16:22

Один з провідних університетів Індії вирішив запровадити незвичні методи навчання майбутніх юристів.

Фото chrisdorney / Depositphotos

Національний університет юридичних наук Західного Бенгалії пропонує своїм студентам курс, який базується книжках про Гаррі Поттера.

Про це пише The Independent.

Курс має назву "Зв'язок між фантастичною літературою та правом: особливий фокус на поттеріану Роулінг".

Він має на меті оживити традиційний навчальний план школи права за допомогою паралелей між реальними ситуаціями та правовими аспектами чарівництва.

Теми у модульній частині курсу включають порівняння соціальних та класичних прав Індії з поневоленням домашніх ельфів та маргіналізацією перевертнів.

[L]Навчальний план також включає вивчення квідичу, спортивних законів Хогвартсу, верховентства права в суспільстві чарівників, верховного суду маглів Великої Британії і невинності Сиріуса Блека.

Професор Шувік Кумар Гуха, який розробив цей курс, вважає, що це "експеримент", що має пробудити творче мислення.

"Ви можете бачити безліч прикладів того, як політичні інституції підривають медіа в книгах про Поттера та побачити паралелі з реальним світом. Всесвіт Роулінг багато говорить про те, як правові інститути не виконують свої обов'язки у деяких ситуаціях", – каже професор.

Курс призначений для старшокурсників, що випускаються з університету. Він триватиме 45 годин.

Раніше подібні курси, але на серіал "Гра престолів", з'явилися в Гарварді та Київському університеті ім. Бориса Грінченка.

Реклама:

Головне сьогодні