Як п'ють хмільні напої в різних країнах: 25 цікавих традицій

— 24 грудня 2018, 10:00

Можна оглянути безліччю історичних пам'яток, помилуватися багатьма шедеврами мистецтва, проте неможливо зрозуміти людей та культуру іншої країни, доки ти не сядеш із ними за стіл.

Про це пише The Huffington Post, зібравши 25 найцікавіших застільних традицій.

Фото: IgorVetushko/Depositphotos

Тости народилися в Англії ХVII-го сторіччя. Із вином подавали хліб для нейтралізації кислого смаку.

У Франції напій спершу наливають дамі, причому келих має наповнюватися лише до половини. Вважається некультурним наливати самому собі.

В Іспанії вважають, що, цокнувшись склянкою з водою, ти прирікаєш себе на 7 років поганого сексу. Ще не можна казати "остання чарка", бо вона може справді стати останньою в твоєму житті. Отже, чарка завжди "передостання", "penúltima".

Італійці воліють запивати їжу вином або водою. Газованки чи пиво – ні і ще раз ні.

Щоби відкрити пляшку порто правильно, не потривоживши осад і не зіпсувавши цим вино, португальці вигадали спеціальний видовищний ритуал – з розжареними щипцями та льодом.

Напередодні весілля в Німеччині боярин має викрасти наречену та відвести її в бар. Наречений мусить почастувати всю компанію напоями, інакше не поверне кохану.

У Голландії існує незвичний метод вживання віскі. Міцний напій треба хильнути без допомоги рук, просто зігнувшись над чаркою. Запити пивом.

У Чехії треба обов'язково дивитися у вічі всім, із ким цокаєшся. Проте якщо ваші руки випадково перехрестяться, то 7 років вам не бачити хорошого сексу.

У Грузії під час трапези виголошують 20-30 тостів.

До добірки найцікавіших потрапила й українська весільна традиція – пити з туфлі молодої.

У 1848-му році тринадцятьох угорців стратили за підняття повстання проти Австрії. Їхню смерть відсвяткували бряцанням пивних келихів. Пам'ятаючи про це, угорці воліють такого не робити.

В Ісландії є два свята на честь алкоголю. 1-е травня – День пива, а Verslunarmannahelgi у серпні – найп'яніший вікенд року.

Як попереджає читачів видання, у Росії довгі тости часом закінчуються побоїськами стінка та стінку. Також радить пам'ятати, що не слід ставити порожні пляшки на стіл.

У Казахстані не дозволяється виливати залишки кумису. Те, що не допили, треба повернути назад до посудини.

Коли в Китаї проголошують тост, то старша людина тримає свій келих вище, ніж молодша.

Нігерійські наречені вважаються чоловіком та дружиною лише після того, як хильнуть традиційного пальмового вина.

В Австралії прийнято по черзі купувати напої для всього товариства. Не зробити цього – дуже нечемно.

У Швеції за столом дуже голосно співають.

Перуанські друзяки п'ють з одного келиха. Найперша символічна порція пива виливається.

Відвідувачі закладу Sourdough Saloоn в канадському Юконі можуть стати членами клубу Sour Toe Coktail, якщо наважаться вихилити напій зі склянки, до якої покладуть висушений палець із людської ноги.

Вино з давніх давен було присутнє в індійській міфологїї. В наш час алкоголь теж використовують як допоміжний засіб, щоби піднятися на найвищий рівень свідомості.

За японським столом вважається негарним наливати самому собі. Пильнуйте, щоби в сусіда був повний келих, і він відповідатиме тим самим. Коли японець робить ковток, він відвертається – із поваги до інших.

У Молдові кажуть так багато тостів, що навіть існує тост, аби випити без тосту, щось на кшталт "Поїхали!"

Вас може зацікавити:

Реклама:

Головне сьогодні