Заправки для салатів, які легко готувати вдома: 11 рецептів
Перед тим, як купувати в крамниці готову пляшечку заправки до салату або просто заливати салат майонезом, почитайте ці 11 рецептів.
Їх дала виданню The Huffington Post Мамі Феннімор, автор книги "Dressings: Over 200 Recipes for the Perfect Salads, Marinades, Sauces, and Dips" (Заправки: більше 200 рецептів для ідеальних салатів, маринадів, соусів та поливок).
Це недорогі, смачні і легкі у приготуванні заправки до салатів, які можна зробити вдома.
Фото: ehaurylik/Depositphotos |
КЛАСИЧНИЙ РАНЧ
Час приготування: 10 хвилин
- 1/2 чашки маслянки
- 1/4 чашки майонезу
- 1/4 чашки сметани
- 2 чайні ложки покришеної петрушки
- 2 чайні ложки нарізаної зеленої цибулі
- 1 чайна ложка яблучного оцту
- дрібка солі
- 1/8 чайної ложки меленого часника
- дрібка свіжозмеленого чорного перцю
- Трішечки гострого соусу
Все ретельно перемішуємо, і даємо соусу загуснути до емульсії.
КЛАСИЧНА ЗАПРАВКА ДО САЛАТУ "ЦЕЗАР"
Час приготування: 10 хвилин
- 2 яєчних жовтки
- 5 філе анчоуса
- 3 подрібнені зубчика частину
- дрібка свіжозмеленого чорного перцю
- 1/4 чашки лимонного соку
- трішки Вустерського соусу
- 2 чайні ложки хересу або червоного винного оцту
- 1 чайна ложка Діжонської гірчиці
- 1/2 чашки оливкової олії
- 1/2 чашки потертого пармезану
Помістіть усі складники у блендер, почекайте, доки пюре не загусне.
Фото: monkeybusiness/Depositphotos |
КЛАСИЧНИЙ СОУС З БЛАКИТНОГО СИРУ
Час приготування: 5 хвилин
- 3/4 чашки майонезу
- 3/4 чашки сметани
- 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку
- дрібка свіжозмеленого чорного перцю
- дрібка солі
- 1 чайна ложка Табаско
- трішечки Вустерського соусу
- 1 чашка потертого сиру горгондзола або стілтон
- 1 чайна ложка порізаної зеленої цибулі (за бажанням)
Усі інгредієнти, крім сиру та цибулі, збийте блендером. Сир та цибулю додайте наприкінці.
ЗАПРАВКА ПЕСТО ДО КАРТОПЛІ
Час приготування: 10 хвилин
- 1 1/2 чашок свіжого листя базиліку
- 2/3 чашки оливкової олії
- 1/2 чашки кедрових горішків
- дрібка морської солі
- дрібка свіжозмеленого чорного перцю
- 1/4 чашки свіжовичавленого лимонного соку
- 1 чайна ложка цедри лимону (її простіше терти до того, як вичавлювати сік)
- 1/2 чашки потертого пармезану
- 1 червоний перець, порізаний кубиками
Покладіть базилік, горішки, сіль, перець, лимонний сік та цедру у блендер. Додайте оливкову олію. Збийте.
Додайте пармезан і порізаний кубиками червоний перець.
Накладіть соус на приготовлену картоплю і подавайте до столу.
ЛИМОННО-ЧЕБРЕЦЕВА ЗАПРАВКА
Час приготування: 5 хвилин
- 3 столові ложки свіжо вичавленого лимонного соку
- 1/2 чашки оливкової олії
- 2 столові ложки подрібненого свіжого чебрецю
- дрібка солі
- дрібка свіжозмеленого чорного перцю
- 1 чайна ложка лимонної цедри
Збийте всі інгредієнти в маленькій мисці чи банці, і подавайте до столу.
Фото: Vasily77/Depositphotos |
КЛАСИЧНА ВІНЕГРЕТНА ЗАПРАВКА
Час приготування: 5 хвилин
- 3 столові ложки бальзамічного оцту
- 1/2 чашки оливкової олії
- дрібка солі
- дрібка свіжозмеленого чорного перцю.
Перемішайте усі складники і подавайте до столу.
КЛАСИЧНИЙ ЛИМОННИЙ ВІНЕГРЕТ
Час приготування: 5 хвилин
- 3 столові ложки свіжо вичавленого лимонного соку
- Цедра половини лимона
- 1/2 чашки оливкової олії
- дрібка морської солі
- дрібка свіжозмеленого чорного перцю
- 1 чайна ложка меду
Змішайте складники і подавайте.
МАЛИНОВИЙ ВІНЕГРЕТ
Час приготування: 5 хвилин
- 3 столові ложки шампанського оцту
- 1/2 чашки оливкової олії
- 1/2 чашки свіжої малини (її потрібно подрібнити виделкою), можна використати й консервовану або заморожену малину
- дрібка морської солі
- дрібка свіжозмеленого чорного перцю
- 1 чайна ложка меду
Перемішайте інгредієнти і можете подавати до столу.
Фото: Vanillaechoes/Depositphotos |
ВІНЕГРЕТ CREAMY DIJON
Час приготування: 5 хвилин
- 3 столові ложки білого винного оцту
- 1 столова ложка діжонської гірчиці
- дрібка цукру
- дрібка солі
- дрібка свіжозмеленого чорного перцю
- 1/2 зубчика частину
- 1/2 чашки оливкової олії
Збийте блендером усі складники до однорічного кремового стану.
СИРНО-ПЕРЦЕВИЙ ВІНЕГРЕТ
Час приготування: 5 хвилин
- 1/4 чашки свіжого лимонного соку
- 1/3 чашки оливкової олії
- 1/2 чашки потертого сиру Pecorino Romano
- 1 зубчик часнику
- дрібка свіжозмеленого чорного перцю
- дрібка солі
Перемішайте усі складники до однорідної маси. Готово!
ВІНЕГРЕТ МЕДОВО-ПЕРЦЕВИЙ
Час приготування: 5 хвилин
- 1/4 чашки хересового оцту
- 2 столові ложки рідкого меду
- дрібка свіжозмеленого чорного перцю
- дрібка солі
- 1 подрібнена цибуля-шалот
- 1 подрібнений зубчик частину
- 1 чашка оливкової олії
- 1/4 чашки рваного свіжого листя м’яти
Поєднайте складники і трусіть до того, поки суміш не стане вершковою.
Можливо, вас зацікавить:
Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.
А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.