6 простих цитат, які змусять вас замислитися над методами виховання дітей

— 7 лютого 2019, 11:12

Сучасному поколінню батьків – важко.

Вони бачили у власному дитинстві підхід "дітей повинно бути видно, але не чутно", і часто природно переймають ті методи виховання, які застосовували до них.

Але чи не були ті методи травматичними для дітей?

Фото: choreograph/Depositphotos

Багато дорослих підтвердять, що були, тож варто вчитись новому – виховувати дітей на засадах поваги, взаєморозуміння та чуйності до почуттів малечі.

Громадська організація НеБийДитину має на меті інформувати батьків, як виховувати дітей без фізичного та психологічного насилля та без приниження гідності дитини.

Нещодавно вони опублікували на своїй сторінці на Facebook висновки-цитати щодо старих методів виховання.

Цікаво подивитись на звичні підходи з іншого боку:

"Якщо наш пріоритет – це вимагання бути слухняним у межах чотирьох стін нашого дому, то можемо сподіватись, що наші покірні діти будуть слухатись когось іншого – поза домом", психолог, дослідник освіти Алфі Кон.

"Якщо виховувати дітей за допомогою батога та пряника, то вони виростуть товсті та у синцях", – з сайту Клубу позитивних мам.

"Злитись, кричати та бити дитину за те, що вона злиться, кричить та б’ється, це як кидання болотом у брудну дитину з надією, що стане від цього чистою", – засновниця та директорка організації з захисту прав дітей Л.Р.Ност.

"Коли дитина б’є дитину, ми це називаємо агресія. Коли дитина б’є дорослого, ми це називаємо ворожість.

Коли дорослий б’є дорослого, ми це називаємо напад. Але коли дорослий б’є дитину, ми це називаємо дисципліна", – психолог Хаїм Джинот.

"Вимагання вибачень вчить дітей, говорити речі,які вони не хочуть. Тобто, обманювати", – Альфі Кон.

Фото: Джерело

А ви ще використовуєте щось з "традиційних" підходів у вихованні?

Вас також може зацікавити:

Ми не хочемо втрачати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні